изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:13 EEST
УЧЕНИЦИ СЕ ЗАПОЗНАХА С ОПАСНОСТТА ОТ НАРКОТИЦИТЕ    
Новини

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Тервел отбеляза Международния ден за борба с наркотиците с две значими събития: едното е организираният в края на юни волейболен турнир под наслов „Спорт срещу зависимости“, а другото - проведеният по същото време семинар-обучение, в което участваха гимназисти от СОУ „Йордан Йовков“ и ПГТО „Дочо Михайлов“.



Мероприятието беше проведено в по-необичайна обстановка, в хотел-ресторант „Алгара“, а преходът дотам донесе на участниците и допълнителен емоционален заряд сред уханието и птичите песни в градския парк.

Темата на семинара „Наркотиците и опасността от тях“ провокира участниците да покажат това, което знаят за причините за употреба на дрога, за влиянието им върху човешкия организъм и социалния живот на индивида, а също и за алтернативите, които младите хора могат да прилагат в своето ежедневие. В работата по групи се родиха най-добрите идеи, всеки ученик можеше да изкаже мнението си и да бъде говорител на групата си. Интерактивните решения в семинара се редуваха с кратките, но много полезни съвети и напътствия на експерта от РЗИ в Добрич Севдалина Колева, модератор.

С това обучение завърши една поредица от превантивни мероприятия през изминалата учебна година, които бяха посветени на борбата със зависимостите. МКБППМН инициира и други прояви, свързани с темата. През април се проведе конкурс за рисунка под наслов „Избирам да съм независим“ и беше разпространена брошура. Също така се проведоха две обучения с четвъртокласници по „Превенция на тютюнопушенето“. С ученици от осми клас се организира „Изнесен консултативен кабинет по отказване от тютюнопушене“. Последните две прояви бяха водени от Дона Георгиева - също експерт от РЗИ в Добрич. Най-мащабната проява на МКБППМН, която се осъществи в партньорство с Детска педагогическа стая, беше организираният общински волейболен турнир „Спорт срещу зависимости“. НДТ

 


Сходни връзки

УЧЕНИЦИ СЕ ЗАПОЗНАХА С ОПАСНОСТТА ОТ НАРКОТИЦИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди