изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:13 EEST
РЕЦИДИВИСТ ОСЪДИ ПРОКУРАТУРАТА ДА МУ ПЛАТИ 5500 ЛЕВА ЗА АРЕСТ    
Ред и сигурност

Крадец рецидивист ще получи обезщетение от прокуратурата на България 5500 лева. Това реши апелативният съд във Варна. Обезщетението е за неимуществени вреди, вследствие воденото срещу него наказателно преследване по обвинение за кражба при условията на опасен рецидив.



Апелативните магистрати разглеждаха казуса, след като той обжалва решението на Добричкия окръжен съд, който присъди обезщетение от 500 лева, а претенциите на мъжа бяха за 90 000 лева.

Делото е било заведено пред Добричкия окръжен с искане прокуратура  да бъде осъдена да плати  обезщетения за претърпени имуществени вреди  в размер на 30 хиляди лв.  и за неимуществени вреди в размер на  90 хиляди лв. Мотивът е незаконно обвинение в извършване на престъпление и задържането му под стража, по което наказателно производство впоследствие е бил оправдан. Според него, щетите са стрес от продължителното задържане и престой от около две години и осем месеца в следствения арест и затворите, съзнавайки че е невинен и от лошите битови условия и храна там. Освен това се влошило психическото и физическо му здраве, загубил приятели; лишаване от възможността да прекара празниците си с близки хора, претърпял емоционален физически  и психически срив, както и страдание от загубата на препитание. Претърпял загуби и от продажбата на притежаваните преди задържането му животни, както и загуби от невъзможността да добие и реализира мляко от тях, за което имал осигурен пазар.

Мъжът е осъждан общо 14 пъти и е лежал в затвора. Има богато криминалното минало, употребява алкохол. В различни периоди от време се подвизавал под различни имена.

Преди да бъде задържан притежавал 4 крави, 2 юници, 2 телета, както и овце и кози, но броят им не е уточнен. За да плати разходите по делото, брат му продал животните. НДТ

 

 


Сходни връзки

РЕЦИДИВИСТ ОСЪДИ ПРОКУРАТУРАТА ДА МУ ПЛАТИ 5500 ЛЕВА ЗА АРЕСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди