изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:21 EEST
Фалира руският туроператор „Нева” (ОБЗОР)    
ТуризъмФалира един от най-големите туроператори в Русия – „Нева”, чиито клиенти в момента се намират в 25 различни държави, включително България. В съобщение на сайта на компанията се съобщава, че туроператорът прекратява дейността си заради финансови проблеми. В обръщението от ръководството на туроператора се казва, че „във връзка с невъзможността да изпълни своите ангажименти пред туристите и клиентите по договорите за туристически продукт фирма „Нева” е принудена да обяви преустановяването на своята дейност”.

Прессекретарят на Руския съюз на туристическата индустрия Ирина Тюрина съобщи, че около 6000 руски туристи, използващи услугите на туроператора, в момента се намират зад граница. Тя увери, че ангажиментите на компанията спрямо нейните клиенти ще бъдат изпълнени, тъй като тя е застрахована. Тюрина съобщи, че са заплатени половината от билетите за връщане на 6000 руски туристи в чужбина, използващи услугите на руския туроператор „Нева”. Тя отбеляза, че разходите за връщане на туристите, чиито обратни билети не са заплатени, ще бъдат поети от обединението „Турпомощ”. По думите й, застраховката гражданска отговорност на туроператора „Нева” е сключена в компанията „Восхождение” за сума над 400 млн. рубли. Все още обаче никой не може да каже дали тази сума ще стигне за изплащането на компенсациите на туристите, особено на тези, чиито почивки все още не са се състояли. В същото време, Асоциацията на туроператорите в Русия съобщава, че клиенти на туристическата фирма „Нева” в момента се намират в 25 страни. „Зад граница са около 6300 туристи, клиенти на компанията „Нева”. Повечето от тях са в България, Гърция, Испания, Турция, Италия и Черна гора. Общо клиентите на компанията почиват в 25 страни”, се казва в съобщението. От своя страна пресслужбата на „Нева” съобщава, че компанията оказва помощ и морална подкрепа на туристите, които се намират извън пределите на Русия, включително и за връщането им в Русия. От Руската федерална агенция по туризъм (Ростуризъм) пък съобщиха, че създават оперативен щаб за оказване на помощ на руските туристи, намиращи се зад граница по линия на туроператора „Нева”, която в сряда преустанови своята дейност. „Тази сутрин в Ростуризъм се проведе извънредно заседание, на което бе създаден щаб за помощ на клиентите на туроператора „Нева”, който има финансови проблеми”, каза ръководителят на пресслужбата на ведомството Ирина Щеголкова. По думите й в най-близко време Ростуризъм ще открие гореща линия за пострадалите туристи. „Освен това, ние ще публикуваме на сайта формуляр на заявление за застрахователите, което трябва пострадалите клиенти да попълнят”, добави Щеголкова. По нейна информация, заради проблемите на туроператора вероятно ще бъдат провалени плановете на между 17 и 20 хиляди клиенти, планирали почивки си в чужбина чрез услугите на проблемната туристическа компания. По данни на Ростуризъм, в момента зад граница се намират около 7000 руснаци по линия на „Нева”. „В момента най-голям е проблемът с онези, които се намират зад граница. Това е голям туроператор, който има голям туристически поток”, отбеляза Щеголкова.

http://www.focus-news.net 

 


Сходни връзки

Фалира руският туроператор „Нева” (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди