изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:26 EEST
„БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА“ СЕ СТРЕМИ ДА Е ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА В ОБЛАСТ ДОБРИЧ    
Интервюта

Целта на предстоящите парламентарни избори е да има трима народни представители от Осми добрички многомандатен избирателен район, сподели в интервю за НДТ председателят на общинската организация на „България без цензура“ в Добрич Желчо Петров



Желчо Петров е на 60 години. Роден е в Добрич. Средното си образование е завършил в родния си град. Първото му висше образование е със специалност „Математика“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Второто му е във ВИНС – Варна. Работил е като учител, в Електронно-изчислителния център във Варна, в Ботевград. След 1990 г. работи в частния бизнес – селско стопанство, търговия, а сега е ресторантьор. Собственик е на ресторант „Централ“ в Добрич. Преди 1989 г. е бил управител на хотел „България“ и по задължение е бил член за 9 месеца на БКП. След това за кратко е бил член на „Новото време“

-      Г-н Петров, Вие сте новият председател на общинската организация на „България без цензура“ в Добрич. Кога бяхте избран?

-      По време на изборите за Европейски парламент в двете общини – град Добрич и Добричка, имаше два клуба на „България без цензура“. След края на изборите бе взето решение да остане една организация, която да ги обедини. Проведено бе отчетно-изборно събрание на новата структура, обединяваща двете общини. На него аз бях избран за председател. Имам и петима заместници, от които двама отговарят за община Добричка, двама - за община Добрич, и един, който ще отговаря за връзките с обществеността.

-      Какви бяха резултатите, които „България без цензура“ получи на изборите за Европейски парламент в тези две общини?

-      По време на изборите аз отговарях за община Добричка. Постигнахме резултат около 11,3 %, а в град Добрич резултатът на „България без цензура“ беше около 13,5-14%. Като резултат сме на второ място в България, след Плевен. Не можем обаче да не отчетем, че партията „България без цензура“ е млада. Няма как нещата да се случат толкова бързо. Засега смятам, че се развиваме в правилната посока.

-      Колко са членовете на организацията?

-      По време на отчетно-изборното събрание имахме по списък около 550-560 официално регистрирани членове. Радващо е, че 70-75% са млади хора на възраст между 30 и 40 години. Мен това ме привлече в тази партия, че мнозинството от членовете са млади хора, които са в най-активната си и плодовита възраст – между 35 и 50 години, макар аз да съм малко над тази възраст. След като се запознах с целите на партията, с позициите й, те ми допаднаха. Смятам, че „България без цензура“ има много добри идеи за бъдещето.

-      Започна ли партийното строителство по места?

-      Все още не сме започнали. Предстои да започнем всеки момент с изграждането на структурите по места. Еуфорията около банките наложи малко да се отложат нещата. Освен това, когато една партия е съвсем нова, я свързват с едни или други, постоянно трябва да отричаме или обясняваме. Като всяка една партия, и „България без цензура“ има своите недоброжелатели, така да ги наречем, защото навлизаме в една ниша, която вече е заета. Трябва някой да бъде изтласкан, за да влезем ние. Г-н Бареков е все още в Европейския парламент, избран бе и за заместник-председател на консерваторите. Предполагам, че той ще освободи мястото си в Европарламента, но това е негово право.

-      Има ли интерес към партията, има ли желание от страна на нови членове?

-      Постоянно има нови членове. Дори ми се струва, че някои се опитват да влязат в партията с комерсиална цел. Ясно е, че „България без цензура“ има сериозно бъдеще и започват да идват и хора, които са като прелетните птици – от една партия в друга, което мен лично малко ме притеснява. Но, партийната работа е такава, че може да има хора, които наистина подкрепят идеята, както и такива, които са заради интерес. Надявам се, при нас първите да преобладават.

-      Подготовката за парламентарните избори започна ли?

-      Подготовката е все още в начален етап. Предстои да се направи общо събиране, което очаквам да се състои до 15 дни, за да се уточнят задачите и действията в национален мащаб, за да можем да имаме т.нар. генерална линия.

-      Какви са Вашите очаквания в национален?

-      Първо трябва да влезем в парламента. Това е без съмнение, че ще се случи. Въпросът е колко ще бъдат депутатите от „България без цензура“ в следващото народно събрание.

-      Колко места си поставяте за цел да спечелите в Добричка област?

-      Ние се борим за три депутатски места от избирателния район. На 99 % сме сигурни, че ще имаме две депутатски места, но се надяваме да имаме и трето.

-      Разбирам, че целта е България без цензура да бъде първа, а в най-лошия случай, втора политическа сила?

-      Ние не се стремим да бъдем втора политическа сила. Смятаме, че тази позиция ни е сигурна, но ние искаме да сме първа политическа сила в област Добрич!

-      Селекцията за депутати започнала ли е вече или тепърва предстои?

-      Започнали сме по места с издигането на предложения. На първо място във всяка листа очаквам, че ще бъде издигнат г-н Бареков, но той ще остане да води в две листи, а в останалите ще освободи местата. Надяваме се на много добри резултати. На изборите за Европейски парламент аз имах много срещи по селата, където по принцип мисленето е по-закостеняло – всеки е избрал партия, която подкрепя, и много трудно е да бъде допусната нова политическа сила. С повече обяснения, с повече доводи, ние постигнахме резултата, който имахме. Ясно е, че има и „крепости“, особено на ДПС, където много трудно може да се пробие. Убедих се също и в това, че във всяка изборна секция трябва да има наш представител. Това е задължително, защото липсата на представител опорочава самите избори.

-      На каква стратегия залагате? Каква беше стратегията ви на евроизборите?

-      На евроизборите ние току що стартирахме. Разполагахме с много малко средства, тъй като нямаме субсидия, а се финансирахме основно сами. На следващите избори смятам, че трябва кампанията ни да бъде от къща на къща, от човек на човек. Трябва да се провеждат срещи с хората, да им се обяснява. Защото много малко хора знаят точно какво искаме, какво искаме да направим, защо влизаме в политиката. Смятам, че ще постигнем добри резултати.

 


Сходни връзки

„БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА“ СЕ СТРЕМИ ДА Е ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА В ОБЛАСТ ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди