изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:05 EEST
ОПРЕДЕЛИХА КРИТЕРИИТЕ ЗА РАЗПРЕДЕЛЯНЕ НА ДАРЕНИЯТА ОТ КАМПАНИЯТА НА БЧК    
Новини

450 хиляди лева или 50% от събраните в кампанията на БЧК средства са за област Добрич



Критериите за разпределяне на даренията, набрани в рамките на кампанията на БЧК, са определени на заседание на местния обществен съвет в Добрич. Той е назначен със заповед на кмета на Добрич Детелина Николова.

На заседанието си той е определил критериите за разпределяне на постъпилите помощи и дарения, по които ще бъдат подпомогнати пострадалите от наводнението домакинства в Добрич.

На първо място ще бъдат подпомагани пострадали от наводнението с напълно разрушени домове, следват тези, чиито домове подлежат на събаряне, тези с унищожени над 50% от застроената площ и покъщнина, семействата с деца до 18 г., семейства и самотно живеещи възрастни хора над 65 г., пострадали от наводнението семейства с лица/деца с увреждания над 50%.

Критериите важат за лица, подали заявление за подпомагане и възстановителна помощ в Община град Добрич или в дирекция „Социално подпомагане“, посочват от общината. Другото условие е жилищният имот, пострадал от наводнението да бъде единствен за домакинството. Общественият съвет включва представители на Община град Добрич, Областния съвет на БЧК, Областна администрация, на Гражданска доброволческа инициатива „Да помогнем на Добрич“ и представител на пострадалите от наводнението. Председател на обществения съвет е началникът на отдел „Здравеопазване и социална политика“ към Община Добрич Иванка Титова.

Днес Общественият съвет ще подготви списъците с пострадалите домакинства и да ги представи другата седмица в Националния обществен съвет на БЧК.  

На заседание на Националният обществен съвет за управление на финансовите средства, постъпили по кампанията на БЧК за подпомагане на пострадалите от наводненията в Североизточна България бе взето решение за разпределение на събраните до момента средства в кампанията на БЧК в размер на 967 944 лв. Предвид факта, че най-голям брой пострадали домакинства има в Добрич и съобразено с реалните възможности за справяне с бедствието на общинските и областни администрации в пострадалите райони, Общественият съвет реши за Добрич да се определят 50% от средствата, за Варна - 40%, а за Велико Търново - 10%.  Финансовите средства ще се разпределят от сформираните местни обществени съвети на Добрич, Варна и В.Търново, в които участват и представители от регионалните структури на Българския Червен кръст. При разпределянето ще се вземат предвид степента на щетите и анализа на конкретните нужди на всяко домакинство, като с приоритет ще бъдат най-нуждаещите се и социално най-уязвимите хора. За разпределените и раздадени средства на засегнатите от наводнението домакинства ще бъде изготвен поименен отчет, съобщават още от БЧК. НДТ

 


Сходни връзки

ОПРЕДЕЛИХА КРИТЕРИИТЕ ЗА РАЗПРЕДЕЛЯНЕ НА ДАРЕНИЯТА ОТ КАМПАНИЯТА НА БЧК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди