изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:42 EEST
Васил Найденов нападна Беновска за фалита на Частна земеделска банка    
Новини Илияна Беновска беше PR на Частна земеделска и инвестиционна банка (ЧЗИБ) и много добре е знаела какво се случва там. Това заяви певецът Васил Найденов в предаването „120 минути“ по bTV. Той си спомни старата история с блокираните си там пари покрай казуса с КТБ, където отново има средства, които не може да си получи.

„Ако върна лентата назад, оказва се, че по същия начин бяха написали: „Васил Найденов – гневен вложител в ЧЗИБ“, припомни той.

„Тази шега ми костваше две години нерви, обаждане на военния прокурор, за да влязат квестори. Тези квестори, Илияна Беновска, която участваше в тази банка, много добре знае, защото аз я чух скоро да говори по трасето... Извинявай, Илияна, че говоря така, но ти беше PR на тази банка, която фалира – ЧЗИБ. И се наложи тогава, за да спася парите си – аз съм ненужно откровен, отидох при господин Премянов в червената централа. Те много се учудиха какво правя там, тъй като и котките в България знаят, че аз бях пеех против комунистите“, изригна певецът, който в емоционалния си изказ сам се прекъсна на няколко пъти.

Сумата, която той вложил тогава във въпросната банка, били „парите, които аз съм произвел за целия си живот“. Негови приятели го накарали да ги премести от немска банка в ЧЗИБ.

С мъка той успял да си спаси парите. „И си спомням, че раздадох пари – на Татяна Лолова, на Стоянка Мутафова, на националната телевизия половината говорители. Всичките тия 30 и няколко вложители се изтапанчиха в нотариата и те онемяха като видяха целия този персонал, на който аз давам парите, за да могат да бъдат сложени до този минимум, който мога да ги получа, и после отново ги прехвърляха, за да може аз отново да ги получа“, разказа певецът.

Парите си той върнал с помощта на Красимир Премянов, който извикал в партийната централа шефа на банката Кирил Дунев. „Ако не знае Беновска тази малка подробност. Тя участваше във фалита на тая банка. Кой да знае?“, каза той и добави, че не се страхува от нейното право на отговор. „Обаче и аз ще дойда тук и ще докарам и Премянов“, заяви Кеца.

„Аз не я обвинявам нея дали я е фалирала. Тя участваше, тя вътре знае какво се е случило. Тя знае рецептата“, уточни той.

На срещата с Дунев Премянов обявил банката за фалирала и на следващия ден тя, заедно с „Кристал банк“ били сред първите фалирали банки у нас. Парите си певецът получил „след две години ходене по мъките“.

Найденов сравни тогавашна история с днешната криза с КТБ. „И в ЧЗИБ нямаха досиета. И там нямаше досиета на кредитни милионери. Както направиха на ЧЗИБ? Къде изчезнаха тези досиета? Кой от тези кредитни милионери върна пари? Колко пари върна в държавата?“, попита певецът. „Ето че сценарият е същият“, добави той.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Васил Найденов изгорял с 500 000$ при фалит на банка

http://www.blitz.bg/

 


Сходни връзки

Васил Найденов нападна Беновска за фалита на Частна земеделска банка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди