изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 21:41 EEST
Губи ли мъжът от пропиляно семе    
Интервюта В приемната на проф. Владимир БОРИСОВ

Пациентът се казвал Лутфи. Слаб млад мъж с източни черти на лицето, мургава кожа и големи очи. Изглеждал потиснат, дори изтощен.

Професорът разгледал медицинския му картон - 25 години, индиец, студент по медицина, оплаква се от вялост, уморяемост, сънливост, лош сън, отслабване на паметта. Предписани му били леки успокоителни препарати.


- Вземали ли сте тези лекарства? - осведомил се професорът.
- Да, но положението не се подобри - мъжът говорел добре български. - Проблемът е, че нямам сили нито да уча, нито да посещавам лекциите и упражненията. Ако ме изключат, не знам как ще се прибера у дома, баща ми възлагаше на мен големи надежди, а аз с всеки изминал ден губя сили.

- А защо се обърнахте точно към мен? Вероятно ви трябва почивка?
- Не, докторе, не. Неотдавна почивах. Работата не е в това. Свързах се с вас, защото моето състояние е свързано със секса.

- Така ли? Как точно?
- Имах приятелка, състудентка, тя също е индийка, но нейният род е от по-висока каста в сравнение с моя, затова връзката ни няма бъдеще.

- Нима в съвременна Индия кастовото деление продължава да е толкова силно?
- Баща ми и роднините му строго се придържат към традициите, а и нейните родители никога няма да се съгласят на този брак.

- Но вие се срещате?
- Половин година. Точно през това време се разболях. Навярно това е наказание свише. След това тя замина за Лондон, защото роднините й решиха, че е по-добре да продължи образованието си там. Разделихме се, мисля, че завинаги.

- Може би така е по-добре. Ще си намерите друго момиче. Нали вашите традиции не ви забраняват да се жените за чужденки?
- Не, не ни забраняват, дори започнах да се срещам с едно момиче, но се убедих, че съм много болен, докторе. Може би скоро ще умра.

- Значи сте си сложили диагноза? И какви са признаците на смъртоносната ви болест?
- Много са. Ту ме боли главата, ту ставите, ту коремът - навярно имам проблеми и с простатата. От време на време ме боли и жлъчката. Изпитвам непрекъсната слабост и най-важното е, че губя жизнената си енергия. Всеки път, когато ходя в тоалетната, забелязвам това.
Мокър чаршаф

- Какво забелязвате? Болка при уриниране? Това не е смъртоносно.
- Не, докторе, не ме разбрахте. Никаква болка нямам. Как да ви обясня - жизнената ми субстанция изтича от мен заедно с урината ми!

- Имате кръв в урината?
- Не кръв, а белезникава слуз, нещо като сперма.

- Сперма? Кажете, Лутфи, какъв е начинът ви на живот? Срещате ли се с новата си позната? Имате ли сексуални контакти?
- Не, нямам сексуални контакти и може би няма да имам, защото... нищо не се получава. Болестта изсмуква всичките ми сили.

- Имате ли проблеми с ерекцията?
- Да, докторе. Когато се целуваме, не получавам ерекция, само понякога нощем, насън. Дори оргазъм понякога изпитвам. Събуждам се и усещам, че чаршафът ми е мокър.

- Това е добре.
- Какво говорите, докторе, това е много лошо за мъжа. През деня не му стига мъжка сила, а нощем остатъците си отиват до капка.

- Остатъци от какво?
- Не знам как се казва на български. На индийски се нарича “дхат”.

- Прекрасно, Лутфи. Разбрах какво ви е! Смятам, че и вие ще разберете. Нали сте бъдещ лекар!

..................
Изливай, не жали!

Пациентът трябвало да разбере простичката истина, че отделянето на семенна течност не намалява сексуалната сила на мъжа! Трудността се състояла в това, че Лутфи трябвало да промени отношението си към секса, защото от дете бил възпитаван по определен начин. Професор Борисов детайлно му обяснил теорията на сперматогенезата, за да разбере, че трябва периодично да “изхвърля” от организма си сперма, за да се произвежда повече! Отначало Лутфи възразявал, привеждал цитати от трактати по индуизъм и даосизъм. Професорът уж се съгласявал в общи линии, но меко продължавал да му посочва грешките в митологичните аспекти на теорията за дхат. И видял, че Лутфи започва да се замисля...

За да го освободи от депресивно-хипохондричното състояние, професорът му назначил малки дози мек антидепресант и невролептик с противотревожно действие. Освен това веднъж седмично провеждал вегетостабилизираща иглорефлексотерапия. Успоредно с това Лутфи посещавал гастроентеролог, защото на нервна почва бил получил гастрит. След месец състоянието му значително се подобрило - възвърнали му се апетитът, енергичността и желанието да учи. И най-важното - възстановила се ерекцията му! Дори поведението му се променило - Лутфи често се усмихвал, шегувал се. След още две седмици “под секрет” споделил с професора, че вече води полов живот.

- Правилно, не го жалете. Колкото повече отдавате, толкова повече ще ви остане!


Минала година. Индийският пациент повече не потърсил професора - това било най-доброто доказателство, че с него всичко е наред. И изведнъж - звън:

- Здравейте, професоре, Лутфи е. Наскоро се наложи да избираме специалността, на която смятаме да се посветим. Знаете ли какво избрах? “Сексология - психосексуални разстройства”! Като завърша, ще лекувам пациенти с дхат-синдром у дома, в Андхра Прадеш. Там те са много!

- Чудесен избор! Много се радвам, че ще имам приемник в Индия. А как вървят нещата с приятелката ви?
- Вече я запознах с нашите, докторе. Като завършим, ще се оженим.


От бележника на професора

Синдромът дхат се отнася до културалните /етническите/ заболявания. По своята същност той е разновидност на хипохондричната невроза. В Международната класификация на болестите е обозначен с F 48.8. Разпространен е в Китай, Индия, Шри Ланка. В резултат на емиграцията през последните две столетия все по-често се среща и в Европа. Синдромът поразява млади мъже между 20 и 40 години. Причината е предубеденото отношение към секса, предизвикано от прекалено строгото сексуално възпитание или религиозните догми. Болният е убеден, че спермата, която не попада в жената, отнася със себе си жизнената му енергия. Особено често синдромът се проявява при нередовен полов живот или принудително въздържание - боейки се да не изгуби своя дхат, мъжът се отказва от мастурбация, което води до зачестяване на полюциите. Болният открива у себе си все нови и нови симптоми на различни заболявания, губи апетит, изпада в депресия. А когато забележи сперма в урината си /което е съвсем нормално при въздържание/, окончателно изпада в паника: струва му се, че енергията дхат го напуска при всяко уриниране.

http://www.blitz.bg

Защо мъжете не трябва да носят тесни дънки?

Революционно противозачатъчно парализира сперматозоидите

Всичко за цинка и Топ 10 на най-богатите на цинк храни

Доматите подмладяват жените и правят мъжете по-плодовити

Кога сексът е противопоказен?

Хламидията – най-често предаваната полова инфекция и причина за стерилитет

Атанас Щерев: От две години в България се раждат деца, заченати със сперматозоиди от чужбина

GSM намалява репродуктивните способности на мъжете

 


Сходни връзки

Губи ли мъжът от пропиляно семе | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди