изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:43 EET
Експерти: Фалшивка са записите на разговорите между опълченците за сваления Боинг    
По светаКаченият в интернет от украинските спецслужби запис на разговори между опълченците, които уж обсъждат унищожаването на малайзийския Боинг, е фалшивка. Това твърдят руски експерти, които са анализирали записа, съобщава ИТАР-ТАСС.

"Този звукозапис не е цялостен файл, а е монтиран от няколко фрагмента", казва един от най-авторитетните специалисти в сферата на звуковия и речевия анализ Николай Попов, който е водещ експерт в компанията "Целеви технологии".

Той посочва, че на първия от трите фрагмента, в който командирът на опълченците в Горловка Игор Безлер обсъжда сваления самолет, не се казва нищо какъв е този самолет. Но отчетливо се чува названието на град Енакиево. Именно над този населен пункт е свален украински самолет, за което говори и самият Безлер.

Вторият фрагмент от записа се състои от три парчета и е представен като единен смислови текст. Но проведеният анализ на спектъра и времевите отметки показва, че диалогът е изрязван и монтиран. Най-показателният момент са кратките паузи: файлът е запазил времевите отметки и маркери, които потввърждават, че той е слепен от различни диалози в различни епизоди, обяснява експертът.

Лингвистичният анализ също показва, че тези,които са фабрукивали този запис, явно не са имали достатъчно материал и време. Затова смисълът на репликите трудно се стикова, различава се и спектралната картина на аудиоматериалите. Но най-показателният момент е, че при преглеждането на свойствата на аудиозаписа става ясно, че файлът е създаден ден преди катастрофата, подчертава Николай Попов.  http://www.blitz.bg

 

МАЛАЙЗИЙСКИ "БОИНГ" С 295 ДУШИ СЕ РАЗБИ КРАЙ ДОНЕЦК - ВСИЧКИ ИНФОРМАЦИИ ПО СЛУЧАЯ /ОБНОВЯВА СЕ

 


Сходни връзки

Експерти: Фалшивка са записите на разговорите между опълченците за сваления Боинг | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди