изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:27 EEST
Подготвят натовска база в Полша за война с Русия    
По света

Командирът на НАТО за Европа е заявил, че една от базите на алианса в Полша, трябва да бъде заредена с достатъчно оръжия, муниции и друго подсигуряване, за да поддържа бързо разполагане на хиляди войници срещу Русия, съобщава британска медия. 



nato-poland.si

Идеята на генерал Филип Брийдлов ще бъде представена пред членовете на алианса на настоящата среща на НАТО в Уелс през септември, се казва в публикация на The Times.

1 (1)

Генерал Филип Брийдлов, командир на НАТО за Европа

Генералът е заявил на пресконференция в Неапол тази седмица, че НАТО се нуждае от “предварително подготвени провизии и база за поддръжка, която да е готова да поеме бързо разполагане на военни сили”

Планирани са няколко места за бъдещата основна база, като базата в Шчечин, близо до полско-германската граница се смята за водещ кандидат.

“Това ще бъде главна база, функционираща 24/7, в която могат бързо да бъдат разположени сили, за да отговорят светкавично при нужда”, цитира британския вестник източник, запознат с идеята.

Брийдлов отдавна настоява за увеличаване на силите на НАТО в Европа, особено в Източна Европа на фона на кризата в Украйна, след анексирането на Крим от Русия.

Алиансът вече е засилил своето присъствие в Балтийско и Черно море и е разположил допълнителни военни самолети в Източна Европа. Официално тези действия са обяснени с необходимостта от осигуряване на защитата и спокойствието на източните членки на НАТО, срещу евентуална руска агресия.

Запасяването с провизии е само стъпка от постоянното масивно разполагане на чуждестранни натовски сили в Полша. Алиансът заявява, че това е нужно за бърз отговор в случай на руско нападение, въпреки, че руските генерали вероятно ще погледнат на това като възможна подготовка за светкавична атака срещу Русия.

2 (1)

Полски войници по време на учение с американски военни в северна Полша, 1 май 2014г.

Москва смята струпването на натовски войници в Европа като част от вражеска политика, насочена към увеличаване на натовските сили по границата. Настоящата руска военна доктрина разрешава използването на всички оръжия на въоръжение, включително тактически ядрени оръжия като отговор на конвенционална атака срещу Русия.

http://desinfowar.wordpress.com

 


Сходни връзки

Подготвят натовска база в Полша за война с Русия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди