изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:17 EET
САЩ: Дезертьори от украинската армия стреляли по полет MH17?    
По светаПредставители на американското разузнаване предполагат, че човекът, който е изстрелял ракетата, която свали Малайзийския mh17 може да е бил "дезертьор" от украинската армия, очевиден опит да се обясни защо някои анализатори на ЦРУ смятаха , че сателитните снимки, които показаха, мъже в украински военни униформи да управляват ракетната установка, пише Робърт Пери.

Робърт Пери
връзка към ориг. статия

Докато правителството на САЩ се опитва да обвини бунтовниците и Русия за стрелбата по полет MH17 , доказателствата изглежда противоречат на "орисаното" заключение, включително на любопитното обяснение защо войниците, заподозрени в пуска на ракетата може да са били облечени в украински военни униформи.

Във вторник, мейнстрийм журналисти, включително от Los Angeles Times и Washington Post, присъстваха на брифинг на американското разузнаване, на което вината беше хвърлена върху бунтовниците и Русия. Докато голяма част от тези заключения бяха достигната от публикации в "социални мрежи", брифинга също адресира ключовият въпрос за това, кой изстреля ракетата по пътническия самолет убивайки всички 298 души на борда.

image
Джеймс Клапър, директор на разузнаването.

След случката миналия четвъртък, ми беше казано, че американски анализатори от разузнаването, изследват сателитни изображения, които показват войници, от екипажа заподозрян да изстрелва ракетата, да носят украински военни униформи, но моят източник каза че анализаторите все още се борят дали това няма съществено да унищожи тенденцията на правителството на САЩ, че обвинява бунтовниците, пише Пери.

Статия на The Los Angeles Times във вторник пише, че ракетата, можеби е изстреляна от "дезертьори от украинската армия".

Това твърдение за възможни "дезертьори" може да обясни защо някои анализатори смятаха, че войниците са носили украински униформи. Но има и друго очевидно обяснение, че разузнавателната общност на САЩ изглежда не желае да приеме: че ракетата може да е била изстреляна от някой, който работи за украинската армия.

С други думи, можем да видим отново случай на американското правителство "да нагласи резултатите от анализ на разузнаването" около желан политически резултат, както се случи в навечерието на войната с Ирак.

The Los Angeles Times също така съобщават, че: "длъжностни лица от САЩ не са предложили материали, доказващи, че Руски военни играят пряка роля в свалянето на самолета или в обучението на сепаратисти да използват ЗРК бук. Но те казаха във вторник, че руската армия обучава украински сепаратисти на зенитни батареи в база в югозападната част на Русия. "

Въпреки че последното твърдение също е лишено от проверимо доказателство - и може да се отнася до обучение, на по-малко мощни оръжия (ПЗРК Преносим зенитно-ракетен комплекс) - ключовият въпрос е дали руското правителство обучава бунтовниците в управлението на сложна ЗРК система, подобна на БУК, а след това е достатъчно безразсъдно да предостави една или повече от тези ракетни батареи на бунтовниците - знаейки, че тези ракети могат да достигнат над 30 хиляди фута, където летят пътническите авиолинии.

Руското правителство отрече да е правило нещо, толкова опасно, и бунтовниците също отричат някога да са притежавали такава ракетна батарея. Но въпросът, който се нуждае от отговор, е: Възможно ли е руснаците и бунтовниците да лъжат?

Това изисква по-сериозно и безпристрастно разследване, но това, което администрацията на Обама и повечето от основните американски новинарски медии са представили досега е друг пример за "информационна война", сглобяване на материали, за да се направи противника да изглежда зле, независимо от действителните доказателства - и след това маргинализиране на всякакви несъгласия до достигане на желаното заключение.

Това беше точно "мисленето на групата", което доведе Съединените щати в катастрофалната инвазия в Ирак - и изглежда, че урока не е научен.   http://pan.bg

МАЛАЙЗИЙСКИ "БОИНГ" С 295 ДУШИ СЕ РАЗБИ КРАЙ ДОНЕЦК - ВСИЧКИ ИНФОРМАЦИИ ПО СЛУЧАЯ /ОБНОВЯВА СЕ

 


Сходни връзки

САЩ: Дезертьори от украинската армия стреляли по полет MH17? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди