изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 08:59 EEST
СОЦИАЛНИТЕ ВЕЧЕ ПРИЕМАТ ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ПОМОЩИ ЗА ПЪРВОКЛАСНИЦИ    
НовиниВ дирекциите „Социално подпомагане“ вече се приемат молби-декларации за еднократната целева помощ за първокласници за покриване на част от разходите в началото на учебната 2014/2015 г. Приемът продължава от 1 юли до 30 септември. Тази година помощта е в размер на 250 лева, съобщи директорът на дирекция „Социално подпомагане“ в Добрич Магдалена Миткова.


Право на тази помощ имат семейства, чиито деца са записани за първи път в първи клас на държавно или общинско училище и средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца преди подаване на молба-декларацията е по-нисък или равен на 350 лева. 
Документите, които трябва да се внесат са молба-декларация по образец, удостоверение за брутния месечен доход за последните 12 месеца, който не трябва да надвишава 350 лева на член от семейството за месец, удостоверение, че детето е записано в първи клас, което се издава от училището, както и удостоверение за раждане и лични карти на родителите за справка.
Изплащането на помощите става в месеца, след този, в който е подадено заявлението. От 1 до 31 октомври социалните служби правят проверки дали децата наистина са записани в училище. Ако детето не е постъпило в учебно заведение, помощта се възстановява.
 През миналата година в дирекцията в Добрич са постъпили общо 788 заявления за помощи за първокласници, като от град Добрич те са били 580, 156 от община Добричка и 52 от община Крушари.
До момента са постъпили едва 16 заявления. Причината е, че много от училищата не работят или не издават удостоверения. Традиционно бумът е през септември. 
В дирекциите „Социално подпомагане" започна и приемът на молби-декларации за отпускане на целева помощ за отопление за отоплителен сезон 2014/2015 г. Крайният срок за тяхното подаване е 31 октомври 2014 г. Досега в Добрич има подадени около 200 заявления, а през предходни години те са били 400-500 в първия месец на прием. НДТ

 

 


Сходни връзки

СОЦИАЛНИТЕ ВЕЧЕ ПРИЕМАТ ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ПОМОЩИ ЗА ПЪРВОКЛАСНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди