изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:37 EET
Бивш шеф в КТБ: Политици и синдикалисти излизаха от трезора с издути джобове    
Новини По едно и също време всеки месец политици и синдикалисти излизаха от „Корпоративна търговска банка” с издутини по саката, които са нямали на влизане или с особени фирмени чантички в ръце. Това разкрива в интервю за „Преса” Любомир Весов, прокурист, а след това и изпълнителен директор на трезора в периода 2004 – 2008 година.

„Ако е вярно, че управлението на парите в банката е извършвано еднолично, става дума за тежък медицински случай на маниакални прояви”, коментира Весов. Той задава и въпрос към Иван Искров, гуверньор на БНБ- „Колко пъти се е срещал с Цветан Василев, мажоритарен собственик на КТБ и какви въпроси са обсъждали на тези срещи”.

Весов посочва, че някои от тези хора с издутите джобове сега плачат и се молим да не получат инфаркт заради преференциалните им депозити, други се крият в Европарламента и се правят, че не знаят за какво иде реч.

Според него, вложителите в банката не трябва да се сърдят само на Василев, но и на политиците. Вината в този случай има морален и правен аспект, твърди Любомир Весов. Той смята, че в морален план вече се произнасят политиците, които до вчера се вричаха в любов на мажоритарния собственик на банката, вложителите и народа.

„В правен аспект имат думата прокуратурата , следствието и съда, но има персонален виновник, чиито служители, „собственици” на фирми със стотици милиони левове кредити, сами посочиха кой всъщност е организирал всичко в писмо до главния прокурор”, казва още бившият прокурист.

Според него, вината и на БНБ е съизмерима с тази на участвалите в схеми служители, дори по- висока, защото с действията си тази институция е поставила под заплаха не само една банка, а цялата банкова система и националната сигурност.

„Имало е достатъчно законови средства, с които да се прекъсне незаконната практика в КТБ, само е трябвало да се прилагат”, казва още Весов. Той задава и въпроса колко пъти е проверявана КТБ в годините при прекомерен ръст на увеличаване на активите в сравнение с другите добре работещи банки в страната. / http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Бивш шеф в КТБ: Политици и синдикалисти излизаха от трезора с издути джобове | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди