изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:25 EEST
Бареков замеси Борисов в убийството на Илия Павлов    
Политика„Безкрайно вярвам в обективността на прокуратурата и като евродепутат и заместник-председател на Групата на европейските консерватори и реформисти ще поискам другата седмица среща с главния прокурор Сотир Цацаров, за да му предам оригиналните архиви на МВР и ДС, които съдържат данните за престъпленията на Борисов.“ Това обяви днес Николай Бареков първо по Нова телевизия, а после и за ПИК. На въпрос на агенцията в кое убийство е бил замесен Борисов и има ли доказателства за това, Бареков отговаря: „Ключовото убийство, което той е подготвял, е на Илия Павлов.“

Лидерът на ББЦ разполагал с документи, че през 2002 г. се получава писмо в НРС, в което се казва, че „като неин нелегален сътрудник Бойко Борисов отказва да работи за нея, защото е станал главен секретар на МВР“. Според Бареков Борисов заличил следи за себе си в ДС.

Има разработка „Мазника”, в която обект на разглеждане освен Борисов са Иван Драшков и Ботьо Ботев, близки до лидера на ГЕРБ хора. Това се съдържа в документите, уточни Бареков. С тях щял да запознае и консерваторите в ЕП.

Бойко Борисов светкавично прати писмо до главния прокурор Сотир Цацаров „във връзка с отправените клеветнически твърдения от Бареков по НТВ“. Лидерът на ГЕРБ настоява „във връзка с петте дела за клевети и обиди, които води срещу Бареков, незабавно и в съответствие със законовите си правомощия да провери всички направени клеветнически твърдения от него на 27.07.2014 г., от които нито едно не е вярно“. Борисов настоява проверката на твърденията на Бареков да обхване и архивите на МВР, НРС и бившите архиви на ДС. Той имал „обосновани съмнения за подготовката на умишлено фалшифицирани компромати с цел публичното му дискредитиране“.

От пресцентъра на ББЦ съобщиха, че Бареков бил заплашван със смърт в социалните мрежи. По-късно той успокои симаптизанти, че ще остане жив поне до изборите. „Взел съм мерки за сигурността си, сменям маршрутите си на движение през час. Явно заплахата е дошла от Бойко Борисов“, заяви пред ПИК Николай Бареков. 


Ген. Драшков:

Може да са го подвели

„Не знам каква е тази разработка „Мазника“. Никога не съм се занимавал с Бойко Борисов. Нямам информация той да е имал нещо общо с ДС“, каза пред „Преса“ бившият шеф от ДАНС ген. Иван Драшков. „Може да са подвели г-н Бареков или да са му дали фалшиви документи. Има хора от ДС, които кръжат около него, и те не се славят с честност и почтеност. Да намери начин да ми се извини, иначе ще потърся правата си по съдебен ред“, допълни той. 


Ботьо Ботев: 

Този човек е напълно изкуфял

„Този човек е напълно изкуфял. Говори абсолютни глупости и измислици“, заяви пред ПИК Ботьо Ботев.

„От първия момент съм участвал в разследването на убийството на Илия Павлов. Налудничаво е да се опровергават налудничавите мисли, че Борисов е бил замесен в престъплението“, коментира бившият шеф на отдел „Убийства“ в полицията. 


Законът: Сотир Цацаров не е рефер

Правен отдел на в. „Преса“

Изявлението на лидера на „България без цензура“, че Бойко Борисов е бил свързан с бившата Държавна сигурност, носи белезите на морален укор. По нашето законодателство обаче сътрудничеството на ДС не е престъпление. И затова е лишена от смисъл заканата на Бареков, че ще сезира за това главния прокурор Цацаров. Веднага лидерът на ГЕРБ Борисов поиска от Цацаров да провери всички „клеветнически“ твърдения на Бареков срещу него. Заедно с петте дела за клевети и обиди, които му е завел. Настоя в тях да се включи и прокурор.

Разбираемо, но не е по закон. По българското законодателство престъпленията „обида“ и „клевета“ се наказват по частен път, без участие на прокуратурата. Или пък се завежда граждански иск по Закона за задълженията и договорите. Това е ред, по който онзи, който е твърдял нещо, трябва да го докаже в съда.
И в двете хипотези главният прокурор не може да е рефер на ожесточението между двамата политици. Само съдът има последната дума над клеветниците. Друг е въпросът, ако лидерът на ББЦ предаде, както се закани, и документи, свързани с „престъпно минало“ на Борисов. Тогава прокуратурата е длъжна да направи най-малко проверка. Ако обаче разследването не потвърди думите на Бареков, той може да се окаже на подсъдимата скамейка - за набеждаване.  http://pressadaily.bg

 


Сходни връзки

Бареков замеси Борисов в убийството на Илия Павлов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди