изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 00:09 EEST
Ефектът на високите токчета    
Любопитно За да се чувствате уверени, сексапилни и издигнати над земята, понякога са нужни само... няколко сантиментра повече към ръста ви. Но високите токчета не правят само това. Те предизвестяват появата ви с тракането си по коридора и отекват след вас по тясната уличка, когато се прибирате след партито вечерта. Те ви правят важни, подчертават фигурата ви и привличат мъжете.

Интересното е, че при появата си токчетата са били запазени за силния пол. Носели ги точно за да си вдигнат самочувствието и да подчертаят високия статус в обществото. Първата им сцена били съдилищата.

Низшите класи ходели боси. Съвременните високи токчета идват от Италия. Самият Казанова е бил запленен от жените на високи токчета. През XVII век се е смятало, че за да се омъжи, жената трябва да съблазни мъжа с носене на обувки на висок ток.

Наполеон е носел токчета - ясно защо. Но че Мария Антоанета на път към на ешафода потропвала дръзко на високи обувки, е впечатляваща гордост. През 1860 г., когато се появяват шевните машини за обувки, високите токчета стават все по-популярни. Създава се огромно разнообразие от модели. Апогея си обаче достигат през 30-те години на ХХ век, а появата на миниполата затвърждава носенето им.
Днес токчетата чаткат с различна големина, форма и модели. Каквото и да търсите, все ще го намерите - било то просто, но елегантно, младежко и забавно, сексапилно или екстравагантно. Добре е да се съобразите и с плюсовете, и с минусите на високите обувки.

Безспорно на токчета ще изглеждате женствени, защото издължат силуета, краката изглеждат по-дълги и подчертават извивките им. Те променят цялата стойка, като изнасят гърдите напред, а дупето още по-назад. Освен това стимулират мускулите на прасците да работят, което ги прави по-изящни. Минусите обаче не са за пренебрегване. Те може и да не са толкова видими, но се усещат веднага щом свалите обувките след цял ден носене. Ако не ходите на токчета правилно, не само ще изглеждате зле, но ще навредите и на гръбначния си стълб и на коленете. Лесно може да навехнете или да изкълчите глезен, ако каишките не държат крака ви достатъчно стабилно. Когато сме с токчета, теглото на тялото ни не е добре разпределено и често пада върху възглавничките на стъпалата, което също може да доведе до травми.

За да облекчите болката и да предотварите подуването на краката, вечер ги охлаждайте в студена вода, след това ги масажирайте с лосион.

Как го правят манекенките?

На подиума те изглеждат величествени, уверени и сексапилни, а краката им сякаш продължават няколко метра. Простосмъртните наблюдатели на дефилетата се чудят как успяват да го направят. Ето как - няколко манекенки разкриха тайните си за впечатляваща походка на високи токчета:

Всичко е въпрос на тренировки. Трябва да се упражнявате достатъчно дълго у дома, преди да се осмелите да обуете високи обувки навън.

Запишете се с камерата на компютъра си. След това, като гледате записа, ще ви е по-лесно да видите къде грешите и какво трябва да промените.

Опитайте се да вървите с равни обувки по идеално права линия и постепенно увеличавайте височината на токчетата.

Застанете изправени, опънете гумена лента между палците на краката си и стойте така за 30 секунди.

Търкаляйте топка за голф със стъпалата, за да ги тренирате.
Пилатесът ще укрепи не само прасците, но и мускулите на корема, а това е важно за стойката.

Пазарувайте удобно и красиво

Може и да сте овладели походката на някои от ангелите на Victoria's Secret, но ако не избрали подходящите обувки за вас, всичко ще отиде на вятъра. Ето с какво е добре да се съобразите, когато си купувате високи обувки:

Никога не си избирайте обувките онлайн. Пробването е задължително.
Изберете точния номер, така че да са ви удобни. Забравете надеждата, че ще се отпуснат и ще ви станат... някой ден. Точният размер се усеща по пространството, което остава за пръстите ви. Те не трябва да са притиснати. Ако обувката е малка, пръстите ви ще се деформират. Ако ви е голяма, ще се плъзгате в нея и натискът ще отива изцяло върху пръстите.

В случай че искате остри обувки, помнете, че заострената част трябва да започва след палеца ви. Като цяло обаче заоблените модели са за предпочитане, особено ако токчето е по-високо.   http://www.trud.bg


 


Сходни връзки

Ефектът на високите токчета | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди