изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:50 EEST
„ВИК“: ШАХТИТЕ НА КАНАЛИЗАЦИЯТА НЕ СА ЗАДРЪСТЕНИ    
Новини

Но, те не са предназначени да поемат дъждовна вода,  заяви управителят на дружеството Юлиян Иванов. Той подчерта, че над 6 млн. лева са щетите за дружеството от наводнението на 20 юни.

PN 161-14 24.06.2014 ДОБРИЧ: Потопът от 19.06.2014 - хуманитарната гимназия "Св.Св. Кирил и Методий" PN 162-14 24.06.2014 ДОБРИЧ: Потопът от 19.06.2014 - супермаркет "Кауфланд" Добрич 303 Снимка Михаил Филев



Шахтите на канализацията са за битова отпадна вода. Те не са за дъждовна вода, коментира за НДТ управителят на „ВиК“ Добрич Юлиян Иванов по повод твърденията, че шахтите на канализацията не са били почистени и това е причина те да връщат вода, което наводни отново имоти в района на Хуманитарна гимназия.
Иванов посочи, че причината шахтите да започнат да връщат вода след дъжда не е в това, че те са запушени, а  в това, че не са изчистени дъждоприемниците по улиците и деретата и дъждовната вода не се е поела от тях, а е навлязла в канализацията, която е започнала да връща. В резултат на това отново са наводнени дворовете и мазите на гражданите.
Екипи на дружеството са извършили огледи в района на Хуманитарна гимназия, ул. „Поп Богомил”, завод „Бряст” и други адреси. Шахтите на канализацията са почистени, няма задръстени, увери Юлиян Иванов. Според него, проблемът е в отвеждането на дъждовната вода, което не е ангажимент на „ВиК”.
Той подчерта още, че вместо водата от дъждовете да се влее в канала, тя залива и КПС 3 „Свежест“, което налага и нейното отводняване. В дружеството са принудени да я ограждат, за да я предпазят от ново наводнение.
Над 6 млн. лева са щетите на дружеството „ВиК“ от наводнението на 20 юни, като само на съоръженията са нанесени щети от нас 2 млн. лева. „По време на бедствието единствено екипите на пожарната и „ВиК“ работиха на три смени денонощно. Не видях някоя фирма, която е спечелила изпълнение на общински проект, да го направи“, каза Иванов. И допълни, че, когато са били обобщавани щетите, общината не е взела предвид щетите, които водоснабдителното дружество е понесло от наводнението. Никой не отчете, че в бедствено положение успяхме да пуснем водата на втория ден, а допреди една година в града и областта имаше истински режим на водата с дни, допълни той.
Дружеството е заявило щетите от наводнението пред Междуведомствената комисия и се надява те да бъдат покрити, за да може да продължи да реализира нови инвестиции. След смяната на доставчика на еленергия „ВиК“ реализира ежемесечно 230 000 лева икономии, които влага в закупуване на нови автомобили. Щетите от наводнението обаче ще наложат инвестициите да се ограничат, докато се компенсират. НДТ
 


Сходни връзки

„ВИК“: ШАХТИТЕ НА КАНАЛИЗАЦИЯТА НЕ СА ЗАДРЪСТЕНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди