изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 05:58 EEST
1-1,5 МЛН. ЛЕВА СА НУЖНИ ЗА ПОЧИСТВАНЕТО НА ДЕРЕТО В ПОСОКА С. ВРАЧАНЦИ    
Новини  За почистването на дерето на река Добричка след пречиствателната станция в посока село Врачанци трябват поне 1-1,5 млн. лева. Това показват предварителните разчети, които направиха специалисти и представители на местната власт на община Добричка, съобщи заместник-кметът на общината Дико Иванов.


Той каза още ,че на места дерето е обрасло с растителност, натрупани са наноси, които също стесняват участъка. От разлива на водата още от наводнението през юни, все още не може да се стигне до реката дори пеш, камо ли с машини.
През следващата седмица ще се търси решение, което да има нужния ефект, защото, според Дико Иванов, с 10-20 хиляди лева, няма да може да се направи нищо сериозно. Проблемът е, че общината няма възможност да осигури тези 1-1,5 млн. лева, за да може да се реши проблемът с дерето на реката в тази му част. Нужно е и сериозно проектиране, каза още Дико Иванов. Той обясни, че като начало ще се разчистят два водостока в с. Врачанци.
Още след проливния дъжд на 19 срещу 20 юни от общината са писали до Междуведомствената комисия, че е належащо дерето да се изчисти, но няма никакъв отговор . Проблемът е, че ако не се намерят средства, за да се прочисти дерето в този участък, не е изключено ситуацията от 20  юни да се повтори. Обмисля се вариант да се започне със собствени средства и почистването в района на село Росеново, където се зауства водата. Според специалистите, ако трябва да се направи прочистване, според всички изисквания,  то трябва да се обхване участък от коритото на реката с дължина около 40 километра. Д. Иванов обърна внимание и на това, че, според Закона за водите, това би следвало да е ангажимент на държавата, а не на общините.  НДТ
 


Сходни връзки

1-1,5 МЛН. ЛЕВА СА НУЖНИ ЗА ПОЧИСТВАНЕТО НА ДЕРЕТО В ПОСОКА С. ВРАЧАНЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди