изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:16 EEST
ОГНЕБОРЦИТЕ ОТ ДОБРИЧ СА ГОТОВИ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ В ПРОТЕСТА СРЕЩУ НОВИТЕ РАЗПОРЕДБИ    
НовиниОгнеборците от Добрич подкрепят протеста на колегите си от страната и са готови да се включат в националните протестни действия, за които предстои да се насрочи дата. Това съобщи председателят на синдикалното дружество на пожарникарите и спасителите в Добрич Борислав Попов.


Причината за тяхното недоволство е подготвяна наредба към новия Закон за МВР, която сериозно ще затрудни тяхната работа.  Намерението е да се регламентира минимален състав от едва двама служители на екипите, осъществяващи пожарогасителната и спасителната дейност.
Не може двама души да отидат на пожар и да чакат подкрепление. По този начин пожарникарите са изправени пред ситуацията да отидат на произшествие и да не могат да помогнат на хората. При пожар всяка загубена минута се измерва с големи материални щети и човешки животи, обясни Попов. Така новите разпоредби са опасни, както за огнеборците, така и за гражданите.
Проблемът става още по-сериозен в малките пожарни служби, където има недостиг на кадри и екипите са от двама души. Те ще трябва да чакат подкрепление от дружа служба, която е на разстояние 20-30 километра, и да не могат да предприемат никакви спасителни действия, противно на призванието им да спасяват.
С новия Закон за МВР и предлаганите наредби към него, при пожар спасителният екип ще трябва да е в минимален състав от 2 души. При гасене на вътрешен пожар или огън в опасна зона, огнеборците трябва да стоят на разстояние и да чакат подкрепление от най-близката противопожарна служба.
Огнеборците се страхуват също, че с новите правила напрежението при тях може да стане аналогично на това, което е при спешната медицинска помощ.
В същото време в цяла Европа един екип е от четирима души. Двама души не е екип, защото единият е шофьор, обясни още Попов.
Според синдиката на пожарникарите новите разпоредби не само биха попречили на пожарникарите и спасителите да изпълнят задълженията си, но биха изложили на неоправдан риск здравето и живота им, както и здравето и живота на гражданите. НДТ
 


Сходни връзки

ОГНЕБОРЦИТЕ ОТ ДОБРИЧ СА ГОТОВИ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ В ПРОТЕСТА СРЕЩУ НОВИТЕ РАЗПОРЕДБИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди