изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:36 EEST
НОВ ПОЖАРЕН АВТОМОБИЛ ОТ ТЕЖЪК КЛАС ПОЛУЧИ ПОЖАРНАТА В ДОБРИЧ    
Ред и сигурност Още един нов пожарен автомобил получи днес пожарната в Добрич, съобщиха от РД „Пожарна безопасност и защита на населението“. Автомобилът е „Скания“ с вместимост за осем тона  гасителна течност. Това е поредният нов автомобил за огнеборците от областта.


Първо бяха получени два пожарни автомобила от лек клас, предназначени за службите в Каварна и Балчик. След това още два от среден клас, отново за тях. Получен е автомобил среден клас за службата в Добрич, както и стълба. Тя е 30-метрова и с нея може да се достига до осми етаж на жилищен блок. За предишната стълба на пожарникарите в област Добрич от две години има забрана да бъде използвана и реално те работят без такова съоръжение. Получен е и нов контейнеровоз, както и три УТВ, които са за труднопроходими терени. Очакват се още четири пожарни автомобила за службата в Добрич, от които три от среден клас и един от лек клас, както и още два за службата в Балчик. По този начин автомобилите на трите служби от областта – Добрич, Балчик и Каварна, ще бъдат напълно обновени. Старата техника се разпределя по другите служби в областта.
Новият пожарен автомобил ще е много подходящ за гасене в селата, тъй като службата в Добрич обслужва и 68-те населени места от община Добричка. Той ще има достатъчно вода, за да може да се загаси пожар там, без да се налага ново зареждане.
Новата техника е по проекти на МВР по оперативните програми „Околна среда“ и „Регионално развитие“. НДТ
 


Сходни връзки

НОВ ПОЖАРЕН АВТОМОБИЛ ОТ ТЕЖЪК КЛАС ПОЛУЧИ ПОЖАРНАТА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди