изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:45 EEST
ЗАПОЧНА УДЪЛБОЧАВАНЕ НА ДЕРЕТО НА РЕКА ДОБРИЧКА В ПОСОКА С. ВРАЧАНЦИ    
НовиниКметът на Добрич Детелина Николова е разпоредила с налична техника на фирми да започне удълбочаване на дерето на река Добричка в посока село Врачанци, съобщиха от пресцентъра на общината.


След като при първия по-обилен дъжд ниските части на район Север в града отново бяха наводнени, Николова е разпоредила от днес с налична техника на фирми да започне удълбочаване на дерето на река Добричка в посока село Врачанци. Тя е разговаряла със заместник-кмета на община Добричка Дико Иванов с настояване същата дейност да започне и на нейна територия към селата Врачанци и Козлодуйци.
Целта е заедно двете общини да направят оттока на водите при град Добрич нормален, тъй като няма друга възможност, посочват от общината. В разговор по телефона Детелина Николова е информирала главен комисар  Николай Николов  - директор на главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, за ситуацията и за дейностите, които са предприети. Общината ще поиска разходите по аварийно–възстановителните работи да бъдат одобрени от Междуведомствената комисия като неотложни.
Кметът е разпоредила на ВиК да започнат дейности за прочистване на канализационната мрежа, а на районна служба за пожарна безопасност да окаже съдействие на гражданите за отводняване на домовете им.
След дъжда в четвъртък не е имало разлив на коритото на река Добричка, а самите улици са били наводнени от падналия обилен дъжд, обясни секретарят на Общината Румен Русев. НДТ
 


Сходни връзки

ЗАПОЧНА УДЪЛБОЧАВАНЕ НА ДЕРЕТО НА РЕКА ДОБРИЧКА В ПОСОКА С. ВРАЧАНЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди