изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 11:50 EEST
МЕСЕЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ АВГУСТ    
ВреметоАвгуст ще бъде дъждовен в Западна България, в източната част на страната ще преобладава слънчево време. Такава е прогнозата за времето през август на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.
Albena / Албена Снимка Йоанна ДуковаGisele Bundchen Жизел Бюндхен 2DSC03230Малта Пандева - модел на PN 091-10 5.11.2010 АЛБЕНА: Изгрев в Албена. Снимка Йоанна Дукова

Средната месечна температура през август за равнините е между 21° и 24°, за високите полета – между 18° и 20°, а за планините – между 12° и 16°. Тази година се очаква в Западна България средните температури да бъдат около и под нормата, а в Източна - около и над нормата. Най-ниските температури през месеца ще бъдат между 10° и 15°, а най-високите – между 33° и 38°.
Месечната сума на валежите през август за равнините и високите полета е между 30 и 50 л/кв.м, за Черноморието – между 20 и 35 л/кв.м, а за планинските райони – от 50 до 80 л/кв.м. Тази година се очаква в западната половина от страната валежите да са над нормата, в източната – под нормата.
Месецът ще започне с неустойчиво време. Над западната половина от страната ще има превалявания и гръмотевични бури, над източната – ще бъде слънчево. Впоследствие ще има няколко относително по-спокойни дни, със слънчево време и високи температури.
През втората половина от първото десетдневие отново ще има условия за краткотрайни превалявания и гръмотевични бури, предимно над западната половина от страната. Над източните райони през повечето дни ще преобладава слънчево време.

Неустойчивото време ще се запази и през по-голямата част от второто десетдневие. Ще има и слънчеви часове, но и краткотрайни валежи, с гръмотевични бури. В крайните източни райони вероятността за валеж е по-малка. Към края на десетдневието ще започне стабилизиране на атмосферата.
През третото десетдневие въздушната маса ще е относително по-стабилна. Ще има повече слънчеви дни и по-дълги периоди без валеж. Вероятност за преминаване на атмосферно смущение, свързано с краткотрайни превалявания, последвани от временно понижение на температурите има около 23-ти.
http://www.blitz.bg


 


Сходни връзки

МЕСЕЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ АВГУСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди