изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 11:25 EEST
УКРАЙНА: България подкрепи санкциите срещу Русия    
Новини София. Към настоящия момент България подкрепя санкциите на Европейския съюз срещу Русия. Това предаде УНН, позовавайки се на изказване на българския министър-председател в оставка Пламен Орешарски.

Светът затяга мерките срещу Русия. Все повече страни изразяват подкрепа към санкциите, въведени от ЕС към Кремъл във връзка с украинската криза.
Днес вечерта 28-членният блок ще даде старт на икономическите санкции срещу Русия във връзка с украинската криза, като ги публикува в официалния вестник на ЕС.
Очаква се да бъдат обявени повече подробности около мерките, които ще ограничат финансирането на руските държавни банки от европейски инвеститори. Компаниите от ЕС ще получат забрана да доставят оборудване за руските петролни компании. Ще бъде наложено и ембарго върху нови договори с Руската федерация за внос и износ на оръжия.
Междувременно, Брюксел включи още осем души и три компании в списъка със санкциите. Става дума за първия заместник-ръководител на руската президентска администрация Алексей Громов, четирима руски бизнесмени, двама представители на самопровъзгласилите се в Източна Украйна Донецка и Луганска народна република, както и кримския министър на вътрешните работи Сергей Абисов. Засегнати са главните акционери на банка „Россия” Юрий Ковалчук и Николай Шамалов, които са близки партньори на президента Владимир Путин.
В списъка с мерки влязоха и руският концерн за проектиране и производство на комплекси за противовъздушна и противоракетна отбрана „Алмаз Антей”, нискобюджетната авиокомпания „Добролет”, както и Руската национална търговска банка.
Междувременно, Норвегия обяви, че обмисля възможността да се присъедини към санкциите срещу Русия.  http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

УКРАЙНА: България подкрепи санкциите срещу Русия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди