изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:51 EEST
ОДОБРИХА 15 МАЛОМЕРНИ ПАРАЛЕЛКИ В ДОБРИЧ – ОТ 1 ДО 12 КЛАС    
ОбразованиеСъгласие през новата учебна година да има 15 маломерни паралелки в 7 общински училища даде на заседанието си днес Общинският съвет в Добрич. Те не са успели да съберат необходимия минимален брой ученици – 18. Затова, за да не бъдат закрити, е нужно разрешение от местния парламент, като преди това има положително становище и от Регионалния инспекторат по образование.

Директорите на учебните заведения са заявили, че за издръжката на паралелките средствата ще се осигурят от делегираните им бюджети, а не от бюджета на общината.
В ОУ „Христо Ботев” паралелка в 8 клас ще бъде с 13 ученици. Тя е единствена за училището, а децата учат там от първи клас, се посочва в мотивите за искането, посочи заместник-кметът Камелия Койчева.
В СОУ”П. Р. Славейков” маломерна ще е паралелката с интензивно изучаване на английски език в 9 клас, където са записани 11 ученици. Тя вече е била одобрена с такъв брой деца за миналата учебна година. С 12 ученици се предлага да е паралелката в 5 клас на Спортното училище „Г. С. Раковски”. Мотивът е, че това е единственото такова училище в областта.
Четири маломерни паралелки се предлага да има в ПМГ „Иван Вазов“, специалност „Информационни технологии“. Предвижда се в 8 клас да учат 12 деца, в 10 клас – 14, в 11 клас – 11, а в 12 клас – също 11.
От СОУ „Любен Каравелов“ поискаха да се разреши паралелка по „Предприемачество и бизнес“ в 8 клас със 17 ученици, както и една непрофилирана паралелка в 8 клас с 16 ученици. От СОУ „Дора Габе“ са поискали да имат маломерни паралелки в 6 клас – с 15 деца, в 8 клас – д 13, в 10 клас – с 14, в 11 клас – с 12 записани деца.
В ОУ „Стефан Караджа“ има записани 26 деца за първи клас, сред които и три със специални образователни потребности. Искането е да се разреши формирането на две паралелки с първолаци.


 


Сходни връзки

ОДОБРИХА 15 МАЛОМЕРНИ ПАРАЛЕЛКИ В ДОБРИЧ – ОТ 1 ДО 12 КЛАС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди