изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:45 EEST
ДОБРИЧ СТАВА ЦЕНТЪР ЗА ОБУЧЕНИЕ НА ВиК ОПЕРАТОРИТЕ У НАС    
Новини В продължение на една година във „ВиК“ ще идват водещи специалисти от сектора в Европа

Дружеството „ВиК“ в Добрич ще се превърне в център за обучение на всички ВиК оператори у нас, съобщи управителят му Юлиян Иванов.  Обученията ще се реализират по проект на Министерството на регионалното развитие с финансиране от Европейския фонд за регионално развитие.
Предвижда се водещи специалисти от Германия, Англия, Холандия да пристигнат в Добрич от 1 септември, за да водят обученията. Обучението ще бъде в посока намаляване на загубите и ефективно използване на водния ресурс.
Служителите на „ВиК“ ще могат да бъдат обучавани на място. Те ще имат и уникалния шанс да се запознаят с водещи преподаватели в различни европейски институти.
Добрич ще бъде разпределен на 16 зони, като практическите занимания ще се водят от Юлиян Иванов. Той очаква, благодарение на тези занимания да има и конкретни ползи за Добрич при откриване на течове или други проблемни места. Обученията стартират през септември и ще продължат една година.
Преди една година заварих едно фалирало и с много задължения дружество. Сега загубите му са намалели от 34 на 31 млн. лева, посочи Юлиян Иванов. Сред приоритетите в работата му през последната година, са вода да има навсякъде и услугата ВиК да се предлага денонощно, както и подмяна на остарелия автопарк с добри, проходими машини. Именно със закупените нови машини дружеството помагаше на хората в Добрич по време на бедствието, посочи Юлиян Иванов. Въпреки трудностите, които изписва напоследък поради щетите, нанесени от наводнението, „ВиК“-Добрич е закупило два камиона „Мерцедес“ 4х4.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ СТАВА ЦЕНТЪР ЗА ОБУЧЕНИЕ НА ВиК ОПЕРАТОРИТЕ У НАС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди