изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:02 EET
LAFKA ЩЕ ИМА НА ОЩЕ ШЕСТ СПИРКИ    
ИкономикаНа още шест спирки в Добрич ще има павилиони на Lafka, след като дружеството „Табак Маркет“ е спечелило проведения от Общината конкурс. На него, по решение на Общинския съвет, бяха предложени шест автобусни спирки за поставяне на павилиони и изграждане на заслони.

Това са спирките пред жп гарата, до жк „Югоизток“, по ул. „Димитър Ковачев“, до „Пени маркет“, между Агромагазина и Автогарата, до магазин „Кауфланд“.  Началната тръжна цена за петте от спирките бе 56,40 лева, а за тази по ул. „Димитър Ковачев“ – 35,34 лв. Изискването бе да се поставят павилиони с площ 6 кв. м. и да се изгради заслон за спирка за градския транспорт по предварително утвърден проект от главния архитект. Освен това, инвестицията за изграждане на заслоните трябва да е не по-малко от 6250 лева, като те трябва да бъдат поставени най-много три месеца след сключване на договора.
Според данните от проведения на 16 юли конкурс, всички места са отдадени на цена от 75 лева на месец, размер на инвестицията за изграждане на заслон 8300 лева и срок за изграждане един месец.
Дружеството вече има павилиони на 11 спирки в града. На проведения предишен конкурс, след решение на Общинския съвет, са били отдадени под наем 12 спирки. От тях само една е спечелена от добричлия. Всички останали са наети от „Табак Маркет“. Тогава зам.-кметът Иван Колев каза, че наемните цени, които са постигнати при конкурсите, са от 55 лева за месец за спирката пред зала „Добротица“ до 400 лева – за спирка по бул. „Добруджа“. Има такива с наем от 63, 70, 178, 200, 300 и 350 лева месечно. НДТ


 


Сходни връзки

LAFKA ЩЕ ИМА НА ОЩЕ ШЕСТ СПИРКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди