изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:29 EEST
ДАРЕНИЯ ОТ ФРАНКФУРТ ЗА ПОСТРАДАЛИТЕ ПРИ ПОТОПА В ДОБРИЧ    
ОбществоФондация Ейнджълс с председател Ивелин Кичуков посрещна камион от Франкфурт с помощи за хората от Добрич, пострадали от наводнението, съобщи fakti.bg. В пратката са включени матраци, прах за пране, печки, завивки, спално бельо, килими и пътеки, ютии, котлони, столове, дрехи, детски играчки и много други. Всички предоставени помощи са събрани доброволно от българи, които живеят във Франкфурт.

Благородната инициатива стартира във Facebook групата „Помогни, утре може да си ти”, създадена от частни лица, които желаят да помогнат на пострадалите сънародници от природното бедствие в Добрич. В тяхната инициатива на по-късен етап се включват и лица от немска благотворителна организация, които осигуряват складово помещение за събраните вещи и  чрез които Nehemia Christliches Hilfswerk предоставя 2 палета с прах за пране Persil и 15 броя матраци. Освен материални помощи, българите от Франкфурт събират и 1300 евро, с които покриват разходите по транспортирането им в България.
Всички приети от фондация Ейнджълс дарения се съхраняват в склад в гр. Добрич, който е осигурен от Галин Господинов, част от партньорите на Ейнджълс – сдружение Яйла. Сдружението към момента е предоставило легла и други мебели на над 120 бедстващи и повече от месец събират информация за нуждаещите се. Изготвен е списък с над 40 семейства, на които ще бъдат предоставени помощи.
В момента на пристигане на камиона с даренията на място е била и представителка на българите във Франкфурт, която да потвърди получаването на всичко изпратено от тях.
Разпределянето на дарението ще бъде направено по изготвения списък с нуждаещи се семейства от Дорич, като всеки получател ще подпише протокол, в който се описват получените помощи.
Фондация Ейнджълс изказва своите благодарности към всички наши сънародници във Франкфурт, благодарение на които бяха събрани получените помощи и чрез които те достигнаха до пострадалите в Добрич. Огромни благодарности и към партньорите в Добрич – сдружение Яйла и Г. Господинов, които се включиха активно в разпределянето на даренията и осъществиха контакт с редица пострадали от наводнението семейства. НДТ


 


Сходни връзки

ДАРЕНИЯ ОТ ФРАНКФУРТ ЗА ПОСТРАДАЛИТЕ ПРИ ПОТОПА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди