изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 06:29 EEST
Корнелия Нинова от Мизия: Цяла нощ падаха къщи! Викащи хора се чуваха отвсякъде    
НовиниНе е добро утрото в Мизия, за съжаление. Изключително тежка е ситуацията. Цяла нощ падаха къщи. Най-голямата ни надежда е да няма вътре хора. Но викащи хора се чуваха отвсякъде. Тук са всички служби, които имат отношение към проблема. В момента пристигнаха и двата „Кугър“-а, защото не навсякъде могат да стигнат лодки, за да спасят хората. Това заяви по телефона пред Нова телевизия депутатът от БСП Корнелия Нинова, която се намира в Мизия.



„Сега като се развидели, екипите тръгнаха да огледат какво е положението. Цяла нощ чувахме как се сриват къщите. Там, където имахме информация, че са останали хора, бяха спасени. Цяла нощ момчетата на комисар Николов вадиха хора от къщите им. За пръв път ми се случва да работя с тези хора, които подложиха себе си на такива рискове, че направиха чудеса от храброст! Поклон!“, заяви Нинова.

Главен комисар Николай Николов, шеф на „Гражданска защита“ заяви на свой ред: „Екипи на пожарна, полиция и местни доброволци работиха без отдих цяла нощ. Спасените хора – около 500 души, са настанени в една детска градина и едно училище, а някои от тях са прибрани от роднините си. Дори най-възрастните хора не помнят такова нещо да се е случвало. Наводнени са десетки къщи. Много се надявам да няма жертви. Лично аз обаче се съмнявам при тази ситуация да няма жертви. Правим всичко възможно, което е по силите ни. Имаме готовност да мобилизираме целия състав на МВР, намиращ се в близост до мястото на трагедията. Имаме достатъчно хора, достатъчно техника".

Комисар Николов допълни, че вероятно сред жертвите ще има много възрастни хора, които нямат мобилни телефони и не са успели да сигнализират за бедствието. „Проверяваме къща по къща", заяви шефът на "Гражданска защита".

"Мизия е под вода. Целият град е под вода. На места тя е дълбока по 3-4 метра. Рухнаха много къщи, има бедстващи хора. Със спасителни лодки се извозват трудно подвижните. Но имаме проблем с придвижването и разчитаме на хеликоптерите, които кръжат над града. Незапомнена вода! Незапомнено чудо! Приливната вълна дойде от Крушовица и ни заля. Природата не беше с нас", заяви метът на Мизия д-р Виолин Крушовенски. 
*******************************
Нямам връзка с родителите си - Валентин Гечев и Кинка Гечева. Майка ми е на 83 години, с инсулт, неподвижна. Най-вероятно не са живи. Стационарният им телефон мълчи. Това изплака в ефира на Нова телевизия зрителка, чиито роднини са в бедстващата Мизия. „Само три лодки има, насочете ги към този адрес“, допълни разплаканата жена. Тя даде координатите на бедстващите й родители - ул. „Сергей Румянцев“ 8. Тв водещата заяви, че новината веднага ще бъде предадена на главен комисар Николай Николов – шефа на „Гражданска защита“ и на място незабавно ще бъдат изпратени спасителни екипи.

Припомняме, че Мизия е в критично положение. Река Скът заля града. Над 500 души бяха изведени от къщите им, десетки сгради рухнаха под напора на водата. Пожарникари, полицаи и доброволци продължават спасителните операции. Но според шефа на „Гражданска защита“ при тази ситуация цяло чудо ще е, ако се размине без жертви.
http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

Корнелия Нинова от Мизия: Цяла нощ падаха къщи! Викащи хора се чуваха отвсякъде | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди