изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:36 EEST
Главен комисар Николай Николов: Към момента няма информация за загинали и за хора в неизвестност в Мизия    
НовиниМизия. Притесняваме се какво ще заварим под руините на срутените от наводнението сгради след оттеглянето на водите. Това каза за Агенция „Фокус” главен комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”. „Продължава да е тежка обстановката в Мизия. Не мога да кажа като брой екипи колко работят в момента.

Хората от полицията и пожарната са около 300 души и още 100 доброволци – местни младежи, храбреци. Работим с 10 лодки, два хеликоптера, направили сме опис на всички сигнали, които сме получили за бедстващи хора и ги отработваме един по един”, обясни главен комисар Николов.
„Към момента няма информация за загинали хора – дай Боже да не получим такава. Държа да отбележа, че през нощта паднаха и се срутиха десетки сгради. Притесняваме се след оттеглянето на водите какво ще заварим под руините на тези сгради. Дано няма някои безпомощни, възрастни хора, които да са станали жертва на природната стихия. Работим съвместно с екипи на Българската армия, Министерство на здравеопазването, БЧК”, допълни той. Главен комисар Николай Николов обясни, че получават помощ от различни структури и частни фирми. „Работим заедно, за да помогнем на всички застрашени хора. Все още не мислим за преодоляването на щетите, надявам се скоро да започнем да коментираме и тези въпроси. Нямаме сигнали за изчезнали хора, поради което с един опитен човек от местността, познаващ своите съседи, заедно с наши колеги от полицията, обикаляме, за да сравним списъци на общината с живущите”, обясни Николов.
Мариела РУСЕВА
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Главен комисар Николай Николов: Към момента няма информация за загинали и за хора в неизвестност в Мизия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди