изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:09 EEST
АКВАПАРК „АКВАМАНИЯ“ Е НАЙ-МОДЕРНИЯТ В ЕВРОПА    
ТуризъмТой отвори врати в петък за радост на малки и големи, които с нетърпение очакваха най-новата атракция в курорта. Предстои аквапаркът да се разширява с нови съоръжения през следващите години, увери изпълнителният директор на „Албена“ АД Красимир Станев. Аквапаркът „Аквамания“ посрещна първите си посетители в петък. Много туристи се бяха събрали нетърпеливи да изпробват водните атракции. Лентата на съоръжението преряза Херман Компарнас  - директор дирекция „Инвестиции и развитие“ в „Албена“ АД.
0001 0002 0005

На церемонията присъстваха изпълнителният директор на „Албена“ АД Красимир Станев, заместник-директорите Маргита Тодорова и Ивелина Грозева. Малко по-късно към гостите се присъедини и певецът Веселин Маринов.
Истинската водна магия заема територия от близо 30 000 кв.м. Футуристичният атракционен парк е разположен върху зона, равняваща се на 5 футболни игрища и помества уникални по рода си водни атракции за деца и възрастни. Дизайнът и проектирането на парка са продукт на архитект Куцаров и „ARCHEON Architects and Engineers". Канадската фирма „ПроСлайд", с реализирани проекти във водно-увеселителни паркове в страни от 6 континента като САЩ, Турция, Кипър, Обединени Арабски Емирства, Испания, Великобритания, Германия, Австрия, Холандия, Дания и Норвегия, е проектант и производител на водните атракции. С отварянето на Аквамания фирмата навлиза за първи път в Югоизточна Европа със своите продукти.

0004 0003

Втората фаза на проектиране и строителство на Аквамания се планира да бъде завършена през 2015 г. и да включи още 2 уникални по рода си водни атракции, като дългият 191-метра Тантрум , 76-метровата пързалка за отвесно спускане „Free Fall", както и атракционен басейн и амфитеатрална сцена.
До момента в новата атракция на курорта са вложени 7,5 млн. евро, съобщи изпълнителният директор на Албена АД Красимир Станев. За следващата година се предвижда да се инвестират още 5 млн. евро. На втория етап ще се пуснат две нови пързалки и още няколко по-малки. Ще се стремим през година-две да внасяме нови неща. Непрекъснато ще го разширяваме. Желанието ни е да стигнем до вили „Юг“ и до басейна на „Ралица Супериор“. Имаме територия, която можем да усвояваме с нови пързалки, обясни Станев пред журналисти. Идеята на ръководството на курорта е аквапаркът да бъде акцент от рекламната кампания на туристическия продукт на Албена. Според К. Станев, дори изграждането на това съоръжение е закъсняло, трябвало е да се изгради още преди пет години.
Закъснението на изграждането през това лято пък е накарало клиенти да се откажат от резервации в Албена, обясни още Красимир Станев.
Съоръжението е изградено за много кратък период – 6,5 месеца, обясни Херман Компарнас. Той посочи, че само в земята има заровени 3 километра тръби. Всяка минута се изпомпват около 35 литра вода.
Аквамания предлага първия Тантрум за деца в България. Мамут, е дълга 180 метра и е скоростна пързалка с четири линии. Тя е специално проектирана за Албена като писта за ски спускане. Според Компарнас, това е най-модерният не само в България, но и в Европа, аквапарк. Използвана е най-новата и най-модерна технология, която може да се намери на пазара. Филтрите на басейните са преместени извън аквапарка и са в отделна сграда, което е най-новата европейска технология, която може да се закупи на пазара.
Компарнас лично е тествал всички пързалки, включително и детските, които стават и за възрастни. Споделя, че Мамутът вдига най-много адреналина. Там можеш да се спускаш с още двама, с трима души заедно. Когато  сте четирима, е невероятно, сподели той. Високата пързалка също вдига адреналина, тъй като там се спускаш с главата напред. Много забавна е реката, която е най-дългата в България –300 метра. Тя има и машина за вълни. През следващата година ще бъдат изградени пързалка камикадзе и двоен тантрум, който ще е първият в Европа. 
За деца с ръст до 90 сантиметра входът е безплатен. За ръст от 90 до 120 сантиметра престоят от 10 до 18 ч. струва 15 лева, а от 14 до 18 часа – 10 лева. За лица с ръст над 120 сантиметра билетът за аквапарка от 10 до 18 часа струва 35 лева, а от 14 до 18 часа – 25 лева. НДТ


 


Сходни връзки

АКВАПАРК „АКВАМАНИЯ“ Е НАЙ-МОДЕРНИЯТ В ЕВРОПА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди