изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:12 EEST
Мая Манолова удари звънеца за край на парламента!    
Парламент 42-то Народно събрание приключи работа. Факт е, че имаше кратък живот, работеше в трудна среда, но прие много закони в интерес на гражданите, каза на финала зам.-председателят на парламента Мая Манолова. Тя пожела успешна и честна предизборна кампания на поличитеските сили.

*****
София. Парламентът актуализира бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2014 г., предаде репортер на Агенция „Фокус”. С приетата промяна ще бъде направен допълнителен трансфер от държавния бюджет по бюджета на НЗОК в размер на 225 милиона лева. Средства в размер на 225 милиона лева се предоставят като допълнителен трансфер по бюджета на НЗОК за сметка на намаление на бюджетните взаимоотношения на централния бюджет с бюджетите на съответните първостепенни разпоредители.
Депутатите приеха и отпускането на 50 милиона лева за бедстващите хора и райони след наводнението в Мизия.
При обсъжданията председателят на Комисията по бюджет и финанси Йордан Цонев каза: „Аз казах, че е възможно да бъде направена корекция в бюджета на НЗОК, без да се направи промяна в съответните пера, от които ще бъде взет този трансфер. Това, което колегите от Коалиция за България са предложили, потвърждава, че без тези изменения няма как да се случи този трансфер. Няма да се спирам дали е законосъобразно с изменение в Закона за бюджета на НЗОК да се правят изменения в Закона за държавния бюджет, след като такъв е внесен от Министерски съвет. От ПГ на ДПС ще подкрепим тези изменения, въпреки че според нас не е целесъобразно при сегашното равнище на приходите, при рисковете пред страната това да бъде за сметка на намаляване на разходите на други ведомства”.
Яница ТАНЕВА
*******************
София. Депутатите отхвърлиха предложение да бъде обсъдена точка за кредитните досиета на политиците в КТБ, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Предложението, направено от председателя на Комисията по бюджет и финанси Йордан Цонев, гласи: „Фондът изплаща задължения на съответната банка към нейни вложители до гарантираните размери, когато: БНБ е отнела издадената лицензия за банкова дейност на търговската банка; БНБ не е отнела издадената лицензия за банкова дейност на търговската банка в срок до 60 дни от поставяне на търговската банка под особен надзор; в случаите по т.1 или 2 е разкрита банковата тайна за вложителите, които имат или са имали задължение да подават декларации по реда на Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности; в случаите по т.1 или 2 дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим са разкрили действителните си собственици по реда на Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, свързаните с тях лица и техните действителни собственици”.
„За” него гласуваха 40 народни представители, „против” – 32, 26 се въздържаха.
Преди гласуването председателят на ДПС Лютви Местан заяви: „По това кой как гласува ще познаем кой какви отношения и зависимости има с КТБ. Няма нищо по-лесно от това на формално основание да отхвърлите предложението. Тук става дума за неоспорима целесъобразност. Публичният интерес е свързан с разкриването на банковата тайна, с КТБ, на абсолютно всички публични фигури. Няма никакво оправдание, никакво обяснение както отсъствието от зала, така и отхвърляне на това предложение”.
Яница ТАНЕВА
*********************

 


Сходни връзки

Мая Манолова удари звънеца за край на парламента! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди