изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:47 EET
СВЕТОВНОИЗВЕСТНИЯТ АКТЬОР БЕН КРОС НАПРАВИ ДУЕТ С МУЗИКАНТ ОТ ДОБРИЧ    
Култура У нас холивудската звезда пише сценарий за филм и започва автобиографичен роман. Холивудската звезда Бен Крос приятно изненада присъстващите на откриването на изложбата на скулптора Янко Бонев в Двореца в Балчик, като най-неочаквано направи вокални джаз импровизации по време на изпълнението на саксофониста от Добрич Красимир Костадинов.

Музиката е голямата страст на световноизвестния театрален и филмов актьор с филмография от над 80 филма и участие в множество театрални постановки, който през последните години живее в България.
Пред НДТ Крос сподели, че е в Балчик, за да подкрепи своя приятел Янко Бонев. „В артистичния свят на България той е много известен човек. В по-широкото българско общество не е известен толкова, колкото талантът му заслужава”, каза още актьорът.
Сподели, че в момента си почива от актьорската професия. Посвещава една голяма част от времето си на писане. Написал е пиеса, кратка история, която ще превърне в сценарий. Изпратен е във филмова къща в Лондон и се надява да чуе добри новини до края на годината.
Бен Крос сподели, че започва да пише своята автобиография, която ще е автобиографичен роман. Писането обаче по никакъв начин не означава край на киното, категоричен е той. Има три проекта, които предстои да реализира в края на годината. Както всеки от нас и аз трябва да сложа хляб на масата, споделя актьорът. Но, дотогава може да си позволи да пише.
Попитан за оценката му за американските продукции, които се снимат у нас, като „Недосегаемите”, Бен Крос обясни, че не ги е гледал, тъй като не е негов тип филм. Американски филми се правят в България по една основна причина. Защото икономически би било невъзможно да се снимат в САЩ. Най-важното нещо е, че всеки един от тези филми дава работа на стотици български хора. Причината те да дойдат тук не е да дадат работа на българите, но де факто това се получава, сподели Крос.
Това, че американски продукции се снимат у нас, по никакъв начин не означава, че американското кино е в криза. Няма такова нещо американското кино да е в криза. Това е машина, която не е спирала да работи от 1898 г. Някои проекти, за да могат да бъдат финансирани и направени, са направени тук, защото цената е наполовина от това, което ще бъде в Америка. И, ако цената, на това, което се предлага тук не беше толкова ниска, нямаше да има американски филми, които да се правят тук.
Впечатлен е от българската култура. Имате най-добрите сопрани, баси, цигулари, диригенти. Едно от нещата, които много ме впечатляват е, че, въпреки турбо фолк чалга движението, българската културна традиция е жива и то сред младите хора, каза още Бен Крос. НДТ








 


Сходни връзки

СВЕТОВНОИЗВЕСТНИЯТ АКТЬОР БЕН КРОС НАПРАВИ ДУЕТ С МУЗИКАНТ ОТ ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди