изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:48 EET
СЕЗИРАХА ОКРЪЖНИЯ ПРОКУРОР С ИСКАНЕ ДА СЕ ОТКРИЕ ВИНОВНИКЪТ ЗА ПОТОПА    
Ред и сигурностЖалба до окръжния прокурор на Добрич Пламен Николов изпратиха Ива Ничева и Десислава Първанова от гражданската инициатива „За Добрич”. В нея те посочват, че измина месец и половина откакто част от Добрич беше потопен под вода и десетки хора останаха буквално на улицата. „През този месец и половина добричлии все още не знаят отговора на въпроса: ”Кой беше виновен за това?”

„Срещу природата не става да се бориш, но, за жалост, в това наводнение има намесен и човешки фактор, което, както и всичко останало в България, ще остане безнаказано. Месец и половина след онзи черен 20.06.2014 г.след двучасов дъжд ,улиците на града ни отново са под вода, както и някои къщи. За този месец и половина какво свърши Община Добрич?”, питат дамите от името на гражданите на Добрич. Те заявяват: „Ние, гражданите на Добрич, искаме да разберем истината за наводнения ни град. Кой е виновен и кой е отговорен за това?”, пише в жалбата. С нея се настоява прокуратурата, като правораздавателен орган, да извърши разследване, да установи нарушителя и да накаже виновника.
В подкрепа на твърденията си Ничева и Първанова прилагат подписи на граждани и снимков материал, както и "голяма надежда,че някой най-накрая ще защити гражданите на Република България”, се казва още в жалбата.
Те питат също кога ще се ремонтират водопроводната и канализационна система в града, като заявяват, че не може добричлии да стоят под страх всеки път, когато завали по-продължителен дъжд.
В Окръжната прокуратура вече има образувано едно наказателно производство във връзка с наводнението. То е срещу неизвестен извършител и е за това, че е причинил смъртта на Сюлейман Ефраим поради незнание или немарливо изпълнение на занятието си. Преди дни на пресконференция окръжният прокурор съобщи, че, най-вероятно, работата по него няма да може да приключи в двумесечния срок и ще се иска удължаване. НДТ


 


Сходни връзки

СЕЗИРАХА ОКРЪЖНИЯ ПРОКУРОР С ИСКАНЕ ДА СЕ ОТКРИЕ ВИНОВНИКЪТ ЗА ПОТОПА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди