изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:25 EEST
ПЪРВИЯТ В БЪЛГАРИЯ ЦЕНТЪР „ОНГЪЛЪТ” ОТВОРИ ВРАТИ В БЪЛГАРЕВО    
Новини Първият в България аудио-визуален център, наречен „Онгълът“, беше официално открит вчера в каварненското село Българево. Центърът ще разказва приказки за българските земи на 7 езика.

На откриването на първия етап от атракциона присъстваха кметът на Каварна Цонко Цонев, кметът на Българево Георги Георгиев, Андрей Слабаков, Ернестина Шинова, Васил Иванов и гости на събитието.
„Онгълът“ е дървено укрепление, наподобяващо мултимедиен комплекс, в който в девет зали хронологично се илюстрират епизоди и факти от историческото минало от дълбока древност до наши дни. За да се доусъвършенства представата за образа и представата за даденото събитие е написана книжка (дипляна), която да допълни и обоснове вербалния исторически разказ на експозицията. Посетителите ще получават дипляните на излизане от комплекса.
Реализирането на идеята е опит да се популяризират важните събития от историята на България. Аудио-визуалният център е инициатива изцяло на Валентин Симеонов, който е любител-историк. Това е първият етап от реализирането на идеята на Симеонов, за следващия етап той предвижда центърът да визуализира сложен комплекс от видео, виртуални гидове и декори, които пресъздават обзор на българската история, да постави плазми, 3D факти, зона с битови сувенири и предмети, свързани с българската история.
„Онгълът“ е пътеводител във времето и криволиците на българската история, място предназначено за чуждестранните и български туристи. Разположен е на 6 километра от Каварна посока нос Калиакра. НДТ


 


Сходни връзки

ПЪРВИЯТ В БЪЛГАРИЯ ЦЕНТЪР „ОНГЪЛЪТ” ОТВОРИ ВРАТИ В БЪЛГАРЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди