изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:22 EEST
УСПЕШЕН ПЪРВИ ФЕСТИВАЛ „КАМЕНБРЯЖКИ МАГАРИИ”    
КултураВ събота прочутото каварненско село Камен бряг домакинства първия фестивал „Каменбгряжки магарии“. В необичайния форум участие взеха общо 6 магарета от Камен бряг, Вранино, Селце и Българево.



В програмата на фестивала бяха включени рали-надбягване с магарета, конкурс за най-добър магарешки рев, конкурс за красота и интелигентност, конкурс за детска рисунка – магарешки лудории, езда на магарета през препятствия и магарешки футбол.
На стартовата линия на магарешкото рали се включиха 5 магарета, които преминаха през асфалтиран път, пресечен терен и черен път. За съжаление в надбягването едното животно се контузи и не успя да продължи надпреварата. Останалите четири преминаха терена успешно, като с голяма преднина завърши  Мартин на Иван Белчев от Вранино.
Преди старта на гонката някои от магаретата имаха „сценична треска“, други пък позираха усмихнато, а трети надаваха рев, за да бъдат забелязани. Водещите на програмата съобщиха, че липсва магарето от Турция, тъй като в момента снима последния турски сериал, а магарето от Румъния е задържано на границата за трафик на мамалига. Това от Македония пък е отказало участие, тъй като в страната ни все още не е легализиран магарешкият рев на македонски. Дългоухите животни дефилираха на осморка, преминаваха препятствия и изпълняваха команди, така за най-красиво и интелигентно магаре журито определи Събка от Камен бряг на Христо Чобанов. Футболният мач между магарета се игра между Маркова от село Българево и Магда от Вранино. За съжаление в женския магарешки двубой нямаше победител. Маркова демонстрира по-добри способности в играта, но мачът завърши при равен нулев резултат. Всички победителите получиха парични и материални награди, медали, грамоти и вкусни изненади.
Първият фестивал „Каменбряжки магарии“ се организира от Юри Чарийски, със съдействието на община Каварна, Еко Норд и читалището във Камен бряг. Организаторите обещават нестандартният формат да се превърне в традиция. НДТ


 


Сходни връзки

УСПЕШЕН ПЪРВИ ФЕСТИВАЛ „КАМЕНБРЯЖКИ МАГАРИИ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди