изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:29 EEST
Хаос на летище Бургас! 200 руснаци се опитват безуспешно да се приберат в родината    
Туризъм Деца лежат по земята, няма вода и лекарства

Суматоха настана на летището в Бургас, след като трети руски туроператор прекрати дейността си този месец. Около 200 руски граждани през целия ден правят опити да се приберат в родината си. И четирите полета на Оренбургските авиолинии, с които туристите на фалиралия „Лабиринт” трябваше да излетят от Летище Бургас, са отменени. Група студенти от Ставропол е на летището от 2 часа сутринта, предава Нова тв. „Разбрахме за фалита преди два дни, но ни казаха, че въпреки това ще ни приберат. Дойдохме тук, наредихме се първи на опашката да ни чекират, но ни казаха, че никъде няма да летим”, разказва руски студент.

В градинката пред терминал Заминаващи стои друга група студенти. По техни думи, туроператорът им обяснил, че трябва да почакат.

Разтревожени жени ни откриват, за да се оплачат, че се опитват да си купят билети през Истанбул и Варна за своя сметка.

„Половината от хората останахме, с деца сме. Децата лежат по пода, измъчени са, няма вода, нищо не ни предоставят. Ние сме принудени да останем тук. Това е пълно безобразие”, разказва ни Оксана. Друга жена, която е диабетичка, се нуждае от инсулин, а на летището няма откъде да си го набави.

Към момента никой не се наема да каже колко са останалите руски туристи на летището в Бургас заради четирите отменени полета на Оренбургските авиолинии. По непотвърдена информация обаче става дума за около 200 човека. От авиокомпанията също са лаконични.

От Летището съобщиха, че пет полета ще извозват изоставените туристи. Кога и как ще стане това обаче никой не уточнява.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Хаос на летище Бургас! 200 руснаци се опитват безуспешно да се приберат в родината | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди