изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:35 EEST
ГРИГОР ДИМИТРОВ С НОВ РЕКОРД И ДЕБЮТ В ТОП 8 НА РАНГЛИСТАТА    
СпортГригор Димитров продължава възхода си в АТР ранглистата и през тази седмица направи нова крачка напред, изкачвайки се с една позиция до рекордното в кариерата си №8 в света.

"Топ 10 е добра част от биографията на всеки играч, но това има по-скоро публична стойност. Ако бъдем практични, важните класирания са топ 4, топ 8, топ 16. Те са определящи за поставянето на играчите на отделните състезания и в този смисъл са по-важни", каза наскоро самият Гришо и ето, че вече е сред първите осем на света.
Какво точно е имал предвид първата ни ракета? Намираш ли се в Топ 8, това означава значително по-леки жребии на турнирите от Големия шлем и възможност за среща с тенисист от първата четворка най-рано на четвъртфинал. Също така в по-ранните фази на състезанието не играеш срещу тенисист от Топ 16, а срещу поставен в границите от №17 до №32.
Седмият в ранглистата Давид Ферер има на пръв поглед сериозна преднина от 815 точки, но през следващите два месеца пред хасковлията се открива страхотна възможност да напредне още в световната ранглиса, тъй като има да защитава всичко на всичко само 90 точки от Мастърса в Синсинати. Припомняме ви, че през изминалия сезон Димитров отпадна още в първи кръг на турнирите в Монреал, US Open, Пекин и Шанхай, а сега може единствено да добави нови точки към актива си от тези четири състезания.
Ако погледнем към ранглистата, отразяваща представянето на тенисистите само през календарната година и която служи за определяне на участниците на Мастърса на осемте най-добри, то в нея Григор е под №6 в света.
Първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова се смъква с една позиция до №55 в тазседмичното издание на WTA ранглистата. Пловдивчанката ще се завърне отново на корта на започващия на 11 август турнир в Синсинати, където през изминалия сезон загуби още на старта и няма никакви точки за защитаване.
Междувременно Гришо получи  специален плакет за дебюта му в Топ 10. "Благодаря на ATP World Tour за признанието по повод влизането ми в Топ 10!", написа първата ни ракета в Twitter и сподели следната снимка:



 


Сходни връзки

ГРИГОР ДИМИТРОВ С НОВ РЕКОРД И ДЕБЮТ В ТОП 8 НА РАНГЛИСТАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди