изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:02 EEST
БЪЛГАРИЯ С 22-МА АТЛЕТИ НА ЕВРО 2014 В ЦЮРИХ    
СпортБългария ще бъде представена от 22-ма атлети на eвропейското първенство по лека атлетика за мъже и жени в Цюрих (12-17 август). В последния момент нормативи за Евро 2014 покриха в Крагуевац Андриана Бънова (троен скок) и Тихомир Иванов (скок на височина). Така в състава на България за Цюрих попадат 12 жени и 10 мъже.

Ивет Лалова ще защитава титлата си на 100 м от предния шампонат на Стария континент в Хелзинки 2012. Тя ще стартира също така на 200 м и щафетата 4х100 м. С най-много участници ще сме в тройния скок при мъжете – трима.
„Имаме реални шансове, както за медали така и за финали, коментира Добромир Карамаринов, президент на БФЛА. - Виждам мотивация в нашите атлети и съм сигурен, че ще си реализират възможностите си в Цюрих. Надявам се да има и българин в отбора на Европа за континенталната купа през септември в Маракеш”.
При спечелване на някой от националите ни на златен или сребърен медал то той автоматично ще попадне в отбора на Европа за Континенталната купа в Маракеш през септември. По регламен в състава на Стария Континент за Континенталната купа влизат първите двама във всяка дисциплина от Европейското в Цюрих. Селекционер на мъжкия тим на Европа за Маракеш е президента на БФЛА и член на Съвета на Европейската атлетика Добромир Карамаринов. Отборите които ще се състезават на Континенталната купа са: Европа, Африка, Южна Америка, Северна Америка, Азия, и Австралия и Океания.


 


Сходни връзки

БЪЛГАРИЯ С 22-МА АТЛЕТИ НА ЕВРО 2014 В ЦЮРИХ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди