изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:08 EET
УВЕЛИЧИХА КАПАЦИТЕТА НА ДВЕ СОЦИАЛНИ ЗАВЕДЕНИЯ    
НовиниДве социални заведения в Добрич увеличават капацитета си заради нарастващия брой потребители. Решението за това взе на последното си заседание Общинският съвет.

Капацитетът на Центъра за социална рехабилитация и интеграция е 45 места, а числеността на персонала 9 щатни бройки, а Дневният център за деца с увреждания е с капацитет 58 деца и численост на персонала 22,5 щатни бройки. Двата центъра предоставят услуги  в общността и са държавно  делегирана дейност. В ДЦДУ гр. Добрич се извършва речево-говорна рехабилитация за деца с речево–говорни затруднения, двигателна рехабилитация за деца с двигателен дефицит и множествени увреждания, артерапия и трудотерапия за деца с физически и ментални увреждания, музикална терапия, социално и психологично консултиране на деца с увреждания и техните семейства, както и ежемесечна консултация на деца и родители с психиатър.  В зависимост от типа увреждане, потребителите с проблеми в опорно-двигателния апарат, с интелектуални затруднения, със зрителни и зрително-слухови увреждания провеждат двигателна рехабилитация, ползват психологична подкрепа, компютърни занятия  и  образователни услуги. Към момента Центъра за социална рехабилитация и интеграция работи над определения капацитет, а на Дневен център за деца с увреждания е запълнен.
До края на 2014 г. предстои да стартират дейността си четири Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания. В тях ще бъдат настанени 56 деца и младежи с увреждания, изведени от ДДУИ с. Крушари и други специализирани инсититуции от страната. С цел тяхната социализация и интеграция в общността и в зависимост от здравословното си състояние и степен на увреждане, те трябва да ползват като съпътстващи услуги Дневния център за деца с увреждания и Центъра за социална рехабилитация и интеграция. В тази връзка се наложи увеличение на капацитета им.
Центърът за социална рехабилитация и интеграция , който в момента е с капацитет от 45 места, вече ще може да приема 60 души. В него работят 9 души, а след разширяването персоналът ще е от 18 души. От 58 на 70 се увеличава капацитетът на Дневния център за деца с увреждания. Броят на служителите се променя от 22 на 28 души. НДТ


 


Сходни връзки

УВЕЛИЧИХА КАПАЦИТЕТА НА ДВЕ СОЦИАЛНИ ЗАВЕДЕНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди