изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:07 EEST
Ето пълния списък на стоките, които Москва забрани в отговор на санкциите    
По света Руският премиер Дмитрий Медведев подписал постановлението на правителството за въвеждане на ембарго върху вноса от ЕС, САЩ, Австралия, Канада и Норвегия заради санкциите, които тези страни въведоха срещу Русия във връзка с украинската криза, предаде Интерфакс. Ембаргото влиза в сила от днес, 7 август, за срок от една година.

Русия въвежда пълна забрана за внасянето на говеждо и свинско месо, плодове и зеленчуци, птиче месо, риба, сирене, мляко и млечни продукти от тези страни, посочи Медведев след заседание на правителството. Ограниченията не се отнасят за детските храни. Пълният списък на ембарговите стоки може да се види на сайта на руското правителство.

Москва забрани още на украинските авиокомпании да извършват транзитни полети над територията на Русия. Дмитрий Медведев заяви, че подобни мерки може да бъдат приети и по отношение на авиокомпаниите от ЕС и САЩ.
****************
Гръцките вестници днес отделят особено внимание на решението на Русия да забрани или ограничи вноса на селскостопанска продукция от страни, въвели икономически санкции спрямо Русия, може да има непосредствено въздействие върху гръцката икономика. Това може да има непосредствено въздействие върху гръцката икномика, пише "Вима". Изданието припомня, че Гърция не е изключена в указа на руския президент Владимир Путин за всички страни от Европейския съюз, въвели санкциите срещу Русия. За днес по темата е насрочено спешно съвещание в гръцкото външно министерство.

В него ще участват представители на експортни и браншови организации, за да бъдат обсъдени евентуалните последствия от руските ответни мерки на санкциите, наложени от ЕС на Москва заради кризата в Украйна. Гърция се опасява от възникването на проблем с износа на нейни плодове и зеленчуци за Руската федерация, а също и от появата на недостиг на резервни части за руското въоръжение в гръцката армия.

Търговският баланс на Гърция със страната на Владимир Путин възлиза на 7.5 млрд. евро. Русия е сред водещите вносители на плодове и зеленчуци от Гърция, като за миналата година страната е внесла плодове на стойност 611 млн. долара.

"Нова студена война, контрамерки от страна на Путин, забрана върху вноса на земеделски стоки, обмисля се и въздушна блокада, обявява в заглавия вестник "Имерисия". Вестник "Та неа" цитира главната опозиционна партия - радикалната левица СИРИЗА, която критикува премиера Андонис Самарас и неговия заместник Евангелос Венизелос заради позицията им спрямо Русия и призовава да бъдат прекратени санкциите срещу Москва.

СИРИЗА отбелязва в съобщение, че санкциите, приети от Европейския съюз с участието на Самарас и Венизелос, в никакъв случай не спомагат за отслабване на украинската криза, а както личи, водят към открита търговска и икономическа война, в която Гърция за жалост е страна. Опозицията смята, че решението на правителството в Атина да се подчини сляпо на стратегиите на Вашингтон от времето на студената война и на Брюксел може да се окаже пагубно не само за гръцкото земеделие, но и за туризма.

 http://www.blitz.bg

РУСИЯ ПРЕДЛОЖИ НА ТУРЦИЯ ДА УВЕЛИЧИ ДОСТАВКИТЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ - БЪЛГАРИЯ В ЕС ДУХА СУПАТА


 


Сходни връзки

Ето пълния списък на стоките, които Москва забрани в отговор на санкциите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди