изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:51 EEST
ПОРЕДНИ ОТЛИЧИЯ ЗА ТАЛАНТИТЕ ОТ БАЛЕТ „КАПРИЗ”    
КултураПоредни отличия завоюваха талантливите момичета от балет „Каприз” към общински детски комплекс „Малкият принц” в Тервел с ръководител Живка ненова, съобщиха от общината. През юли те взеха участие в шестия международен фестивал на изкуството на английски език и детското творчество „Светът в детските длани”, който се проведе в Балчик.

Участваха деца от         общообразователни училища, школи и центрове, изучаващи английски език като чужд. Конкурсният характер на фестивала предизвика много емоции и вълнения сред участниците в различните направления: Сценично изкуство, Вокал, Рецитиране, Хореография и Фолклор.
 Децата от балет „Каприз” се представиха в направление Хореография с две възрастови групи. Конкуренцията беше много голяма в лицето на състави най-вече от школи в Москва, Санкт Петербург и други градове в Русия, имаше и участници от далечен Сибир. Жанровото разнообразие, красотата и динамиката на руския и български фолклор, направиха събитието запомнящото се и красиво. Чудесната атмосфера, осигурена от страна на организаторите на фестивала допълни, положителните емоции на участниците. Всеки един от тях получи подарък – тениска, шапка и раничка.
Талантите от балет „Каприз” завоюваха четири награди. Две са третите места при формациите – в първа и втора възрастова група. Със соловото си изпълнение на танца „Пчеличка” Ивета Красимирова спечели второ място, а Андрея Милкова, която се представи с „Лястовица” - трето. Формациите получиха купи, а всеки танцьор медал.
Дните на конкурса бяха и малък релакс за децата, въпреки конкурсния характер на мероприятието, защото, връщайки се, те продължават подготовката си всеки ден за европейския шампионат за мажоретни танци в Република Хърватия и „Златен помпон” в Албена. От балет „Каприз” изказват благодарност към  ръководството на община Тервел, че и този път реализира тяхното пътуване и участие. НДТ





 


Сходни връзки

ПОРЕДНИ ОТЛИЧИЯ ЗА ТАЛАНТИТЕ ОТ БАЛЕТ „КАПРИЗ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди