изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:30 EEST
СТУДЕНТИТЕ НА ВУМК – С ДВОЙНА ДИПЛОМА    
ОбразованиеВече втора академична година Висше училище Международен колеж (ВУМК) предлага на студентите, които се запишат в специалност с преподаване на български език, възможността да завършат обучението си с двойна бакалавърска диплома – българска от ВУМК и втора от университети във Великобритания, Холандия, Франция или Норвегия.

Това се осъществява чрез въвеждане на засилено изучаване на английски език през първата година и частично посещаване на лекции от англоезични програми от страна на студентите.
Според представители на ВУМК, през първия семестър предметите/ дисциплините се изучават изцяло на български език с включен като отделен предмет интензивен английски език. По време на втория семестър към обучението се добавят упражнения и задачи/ казуси на английски, за да се научи конкретната терминология. След успешно завършване на първата година от ВУМК насочват студентите към летен стаж, който ще им помогне за усъвършенстването на познанията им по английски език.
От висшето училище добавят още, че от новоприетите студенти миналата година в специалности на български език над 70% са преминали в англоезично обучение, за да завършат с втора бакалавърска диплома.
При успешно завършване на първите две години студентите имат възможността да продължат обучението си за втора бакалавърска диплома от държавните университети Кардиф Метрополитен (Великобритания), Университета Стенден (Холандия) и Екол Спериор де Сейнт Етиен (Франция). НДТ


 


Сходни връзки

СТУДЕНТИТЕ НА ВУМК – С ДВОЙНА ДИПЛОМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди