изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:14 EET
Няколко държави опитват да се възползват от руската забрана за внос на западни стоки    
По света След като от днес Русия официално забрани вноса на месо, млечни продукти и други стоки от ЕС и САЩ, някои държави пожелаха да се възползват от ситуацията. Турция, Сърбия и Аржентина заявиха, че са готови да увеличат износа си за Москва.

След като от днес Русия официално забрани вноса на месо, млечни продукти и други стоки от ЕС и САЩ, някои държави пожелаха да се възползват от ситуацията. Турция, Сърбия и Аржентина заявиха, че са готови да увеличат износа си за Москва.

„За нас се отваря в най-голяма степен благоприятна ситуация по отношение на износа на плодове и зеленчуци за Русия. Също така ние се надяваме, че за нашите износители може да бъдат направени някои облекчения в карантините и контрола. Готови сме да увеличим износа за Русия. За нас това е много добро развитие на ситуацията”, заяви ръководителят на Съюза на износителите на плодове и зеленчуци в Турция Салих Чали.

С подобна позиция по-рано днес излязоха и аржентинските власти.

"Количеството, качеството и стабилността на доставките са много важни за успешния експорт на продоволствия за Русия. Можем значително да увеличим обем на износа на хранителни продукти, ако се съблюдават нуждите на руския пазар", се казва пък в съобщение на Търговско-промишлената палата на Сърбия.

Съгласно официалните данни обемът на доставките на продукти от Сърбия за Русия за първото полугодие на т.г. е нараснал с 68% в сравнение с аналогичния период на 2013 г., достигайки 117 млн. долара.

Ето пълния списък на стоките, които Москва забрани в отговор на санкциите от ЕС, САЩ, Австралия, Канада и Норвегия за период от една година. Забраната не важи за детски храни и алкохол. Тя идва в отговор на поредната порция западни санкции, наложени на Русия преди няколко дни.

actualno.com
 


Сходни връзки

Няколко държави опитват да се възползват от руската забрана за внос на западни стоки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.43 секунди