изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 21:06 EEST
Народни и мазни борби ще се проведат в с. Бенковски    
ОбществоНа 16 август за втора поредна година ще бъде отбелязан празникът на село Бенковски. Тържествата започват от 10 часа, когато е началото на конните прескачания. От 12 часа за домакини и гости ще има богата програма с народни песни и танци. Ще бъдат организирани много традиционни игри за децата, сред които дърпане на въже, хвърляне на халки, скачане с чували.

Участниците ще получат и специални тениски, а за всички деца, които се включат в игрите, ще има подарък – еднодневна екскурзия, която се осигурява от кметството в с. Бенковски. За децата ще има и други забавления – люлки, батути и различни атракциони.
В 13 часа на стадиона в селото  ще бъде даден стартът на народните борби, а от 17 часа ще започнат и мазни борби, съобщи кметът на селото Осман Ибрям Осман. Спонсор за мазните борби, който ще осигури нужното олио, е рафинерията „Клас Олио“ в с. Карапелит. 
В конните състезания, които се организират за първи път, се очаква да вземат участие коне на собственици от Варна, Добрич, Разград, Силистра, Шумен.
За класиралите се на първо, второ и трето място на състезанията – конни, народни и мазни борби, са предвидени парични премии и медали. Средствата са осигурени от земеделски производители и арендатори от селото. 
В празника се очаква да се включат  няколко хиляди жители на селото и гости, включително и изселници в Турция.


 


Сходни връзки

Народни и мазни борби ще се проведат в с. Бенковски | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди