изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:05 EET
Гмуркачи търсят имането на Лизимах    
НовиниСеверното Черноморие е рай за любителите на екстремните изживявания. Тук можете да се гмуркате в подводни пещери. Само на Голямата Яйла има 101, които са част от голям комплекс, използван през хилядолетията за жилища. Местните хора разказват легенди, според които още не е открито тайното съкровище на Лизимах, скрито в района. Тюленово предлага възможност за скално катерене. Гмуркачите могат да видят останки от потънали кораби на повече от 100 г., които са на дълбочина от 6-7 метра.
07 с. Тюленово, община Шабла03 с. Тюленово, община ШаблаСнимка049215 с. Тюленово, община Шабла

Истински релакс сред природата и пълно бягство от шума на големия град предлага Добруджанското Черноморие. Все повече са туристите, които предпочитат тишината на китните морски селца Тюленово и Камен бряг, където единствените шумове са прибоят на вълните и песните на птиците. Красотата на скалите, които се спускат отвесно, позволява на туриста да наблюдава морето до хоризонта. В китните селца има малки семейни хотели, а и почти всички жители дават стаи под наем. Нощувка може да се намери на цени от 20-25 лева в Тюленово, а в Камен бряг е между 10 и 15 лева. Обяд в някоя от малките кръчмички по морето излиза 6-7 лева, а вечеря с ракийка и салата - не повече от 20, пише "Стандарт".

Северното Черноморие е рай за любителите на екстремните изживявания. Тук можете да се гмуркате в подводни пещери. Само на Голямата Яйла има 101, които са част от голям комплекс, използван през хилядолетията за жилища. Местните хора разказват легенди, според които още не е открито тайното съкровище на Лизимах, скрито в района. Тюленово предлага възможност за скално катерене. Гмуркачите могат да видят останки от потънали кораби на повече от 100 г., които са на дълбочина от 6-7 метра.

Тюленово предлага и възможност за водолазно гмуркане както на професионалисти, така и на любители. Водолазен център "Посейдон" провежда курсове за водолази и организира гмуркания всеки ден. Клубът разполага със 7 обзаведени стаи, а за гмуркачите са осигурени 3 компресора, лодка и скутер. Много инструктори от Варна и региона провеждат своите професионални и любителски квалификации именно в Тюленово. Ако сме със сертификат, едно гмуркане ще ни струва 30 лв., но за начинаещи цената е 70 лв. Спусканията са на дълбочина до 7-8 метра, като новаците влизат само по двама. Водолазният център предлага тридневен курс за начинаещи. Пакетът включва 3 гмуркания и 3 нощувки и е на цена 550 лв.

Гмуркания за начинаещи предлага и варненският клуб "Баракуда". Тук срещу 110 лв. новаците ще получат теоретична подготовка, след която ще се спуснат на дълбочина до 6 метра в откритите морски води. За напредналите се предлагат пакети от едно гмуркане за 60 лв. и две - за 110 лв. Третото гмуркане за деня струва само 40 лв. "Баракуда" изкушава и с оферта за нощно гмуркане за 70 лв., което обаче не се препоръчва на новаците. Ако желаете да се сдобиете със сертификат, има курсове за по 3-5 дни на цени от 350 лв. до 600 лв.  http://www.blitz.bg

ДИРЯТ СЪКРОВИЩЕТО НА ЛИЗИМАХ
Исторически роман описва миналото на Калиакра
ПУРПУРНИЯТ НОС - В БИТКА ЗА "ЧУДЕСАТА НА БЪЛГАРИЯ"
Намериха рапидограф от Златния век на Симеон и тракийско съкровище
НОВИ НАХОДКИ НА КАЛИАКРА
НАД 100 НАХОДКИ ОТКРИХА АРХЕОЛОЗИ ПРИ РАЗКОПКИ НА КАЛИАКРА
Учени: Александър Македонски се е отровил от водата на река Стикс
НАМЕРИХА И ТРАКИЙСКА ГРОБНИЦА НА КАЛИАКРА
НА КАЛИАКРА ОЩЕ СЕ ИЗДИРВА ЕДНО ОТ СЪКРОВИЩАТА НА ЛИЗИМАХ
РАЗНООБРАЗЕТЕ ПОЧИВКАТА СИ С "ПИРАТСКА РАЗХОДКА"
 


Сходни връзки

Гмуркачи търсят имането на Лизимах | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди