изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:06 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностБЮЛЕТИН НА МВР


София- област.  71- годишен мъж е открит след 11- часово активно местно издирване. На 7 август около 0.05 часа на тел. 112 бил подаден сигнал за изчезналия жител на с. Буново. Според данните той е напуснал дома си около обяд предния ден и не се е прибрал. Незабавно стартирало местно издирване, в което се включили полицейски служители от РУ- Пирдоп, ОДМВР- София, служители от горското стопанство. В резултат на съвместните им действия, 11 часа по- късно, възрастният мъж бил намерен в гората над с. Буново и предаден на близките му в добро физическо и психическо състояние.

Стара Загора. Над 170 растения и 3,8 кг суха маса марихуана са иззели криминалистите от РУП–Чирпан, след като вчера предприели претърсване на адрес в с. Братя Даскалови. В двора на къщата  били засети 167 канабисови насаждения, достигнали височина до 2 м. От плевня до основната сграда са иззети още 17 оставени за сушене растения, както и два чувала суха зелена тревиста маса с общо тегло около 3,8 кг. При претърсване на дома, обитаван от 30-годишния старозагорец М.И., са открити и иззети множество пакети, съдържащи листна маса с тегло 2,125 кг, 600 г семена, 4 буркана, пълни с кафява прозрачна течност. Към момента М.И. е в неизвестност, предприети са действия по издирването му. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по случая и изясняването на цялостната престъпна дейност на М.И. продължава.

Ловеч. От два имота в с.Малиново служителите на реда иззели 35 зелени растения канабис. В двора на единия имот, собственост на 37-годишен жител на гр.Севлиево, са открити 23 стръка от растението с бруто тегло на листната маса 26 кг, а от стая на втория етаж от имота е иззет полиетиленов плик със суха тревиста маса-канабис, с бруто тегло 0,165 кг. Полицаите  установили и  задържали и съгражданин на собственика, който се е грижил за растенията. При претърсване на другия имот униформените   иззели  12 зелени канабисови растения с тегло 3,840 кг. Задържан е 39-годишен мъж от Севливо, обитател на имота. Образувани са две досъдебни производства по чл. 354а от НК. Работата по случаите продължава.

София. В полицията е задържан криминално проявен младеж след извършена поредна кражба. В началото на годината 38-годишна жена от с. Кривина заявила в Осмо районно управление, че от дома й е извършена кражба. Тя обяснила, че входната врата на къщата била разбита, а оттам липсвали преносим компютър, дигитална видеокамера, мобилен телефон, фотоапарат и около 100 гр. златни накити. След  образувано досъдебно производство и проведените оперативно издирвателни действия е задържан П.Х./18 г./ от същото село. Той има регистрации за кражби и грабежи и многократно е осъждан за подобни деяния. След доклад на материалите по случая в Софийска районна прокуратура му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.195 от НК и е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа.

Плевен. 18 годишен младеж  село Бръшляница е задържан за срок  до 24 часа след  сигнал за извършена кражба в селото в нощта на 1 срещу 2 август. След предприетите полицейски действия е установено, че младежът е  взломил  входна врата на гараж и е отнел бензинов храсторез, ъглошлайф, с диамантен диск за рязане на мрамор, 10 метра гумиран удължител и 10-килограмов чук от частния дом. При огледа на местопрестъплението криминалистите установили, че е взломена и алуминиева дограма на два прозорец на къщата. Нанесените материални щети са в процес на изясняване. Вещите, обект на престъпление, са намерени в гориста местност извън селото. Те са предадени доброволно и се намират на съхранение в полицията. По случая продължава работа разследващ полицай.


Акцизни стоки. 17 825  къса цигари без бандерол са иззети при проведени операции за противодействие на нерегламентираната търговия с акцизни стоки в страната.
Хасково.  10 000 къса цигари без акцизен бандерол  са открити и иззети  при извършена полицейска проверка на л.а.”Фолксваген”, управляван от 43-годишен жител на гр.Кърджали. Контрабандната стока била укрита в багажника на колата. По случая е образувано е бързо производство. Видин. 640 къса цигари са намерени и иззети от служители на РУ-Кула от жилищна сграда в с. Макреш, собственост на 67-годишния Р.Р. В дома на 55-годишен видинчанин в кв. „Панония” са конфискувани  други 360 къса цигари без български акцизен бандерол.  Образувани са  бързи производства и са съставени актове по Закона за акцизите и данъчните складове. Кюстендил.  3585 къса контрабандни цигари са иззети от служителите на реда вчера от два адреса в кв. “Изток” и от адрес в Рила. Акцизните стоки са иззети по време на проведена операция за противодействие на нерегламентираната търговия с акцизни стоки. Срещу притежателите на цигарите без български акцизен бандерол са образувани преписки. Пловдив. 3 600 къса цигари  от различни марки без бандерол са открити и иззети от търговски обекти в с. Куртово Конаре. Образувани са бързи производства за престъпление по чл. 234 ал. 1 от НК.
80 литра безцветна течност със специфична миризма на ракия и установен алкохолен градус 51,4 % vol са намерени в гараж, представляващ склад към търговския обект в град Раковски. Алкохолът бил  разпределен  в 8 пластмасови бутилки с различна вместимост. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура в Пловдив. Работата по него продължава.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди