изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:01 EET
Разбиха мрежа за продажба на новородени бебета    
Ред и сигурност При операция на ДАНС е разбита организирана престъпна група, извършвала продажба на новородени деца. На 30.07.2014 г. служители на Държавна агенция „Национална сигурност” проведоха операция на територията на София и страната, в хода на която е неутрализирана организирана престъпна група, осъществяваща престъпна дейност свързана с трафик на хора – продажба на новородени.

Дейността на групата е свързана с набирането и последващо склоняване на бременни жени с нисък социален статус или в неравностойно положение, като за целта им обещават финансова облага, в случай че се съгласят да продадат новородените от тях деца. Предварително са осигурявани „клиенти” за осиновяване. Последните са най-често бездетни семейства от страната и чужбина, склонни да заплатят за дете, като по този начин избягват сложната процедура по осиновяване и евентуален последващ отказ от страна на компетентните власти.

Бъдещите родилки са настанявани в къща, функционираща като частна детска градина, находяща се в гр. София, където биват поставяни под контрол и обгрижване до момента на раждането на детето, като са им осигурявани по време на бременността в частни акушеро-гинекологични клиники.

След раждането новородените са предавани на клиентите, като за узаконяване на престъплението стартира процедура за осиновяване или припознаване на детето. В групата участва адвокат, чиято функция е да изготвя, набавя и придвижва необходимите за целта документи. По- голямата част от установените родилки са от български произход.

Материалите са докладвани в Специализираната прокуратура и е образувано досъдебно производство.

При извършените претърсвания и изземвания на адресите на участниците в организираната престъпна група са открити вещи и документи, имащи отношение към предмета на престъплението. Призовани и разпитани са лица, запознати със случая, като част от тях са разпитани пред съдия. Действията по разследването продължават.

На лицата участващи в организираната престъпна група са повдигнати обвинения за участие в структурирано трайно сдружение с цел да вършат съгласувани в страната престъпления. С постановление на Специализираната прокуратура е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража” за срок от 72 часа.

Работата по случая продължава. /  http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Разбиха мрежа за продажба на новородени бебета | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди