изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:57 EEST
НАВОДНЕНИТЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ В ДОБРИЧ ОТВАРЯТ ОТ СЕПТЕМВРИ    
НовиниТе да работят с 80 % от пълния си капацитет, разреши засега РЗИ. Групите ще са на вторите етажи

Двете наводнени детски градини с номера 23 и 24 ще отворят от началото на новата учебна година, съобщи заместник-кметът на Добрич Детелина Николова. Това стана ясно, след като бяха проведени поредица от работни срещи и огледи на място от екипи на общината, Областната дирекция по безопасност на храните и Регионалната здравна инспекция.
От РЗИ са дали разрешение детските градини да работят с 80 % от пълния си капацитет, като групите ще бъдат разположени на вторите етажи на сградите, съобщи за НДТ директорът на инспекцията д-р Светла Ангелова.
Групи ще бъдат настанени и в помещения, които досега са се използвали за музикални кабинети и физкултурни салони. С РЗИ е уточнен капацитетът на всяка от тях. Направени са и препоръки за своевременно ремонтиране на кухненските помещения. Целта е храната в двете детски градини да се готви на място. По отношение на детска ясла №6, където също групите ще бъдат разположени само на втория етаж, храната ще се доставя от детска ясла №4, като в тази с №6 само ще се разлива, обясни Камелия Койчева.
Тя разчита, че след окончателното записване на децата и отстраняване на дублажите, броят на децата в двете детски градини да е в рамките на 80-те процента от пълния им капацитет. Ако остане група, за която няма помещение в детската градина, тя ще бъде преместена като цяло, заедно с екипа от преподаватели и възпитател, в друга детска градина, обясни още К. Койчева. Целта е да не се нарушава психоклиматът. Няма да остане дете извън детска градина, увери още зам.-кметът. В другите детски ясли също има готовност да бъдат поети деца от детска ясла №6, ако разрешеният капацитет се окаже недостатъчен.  
Тя каза, че родителите на децата трябва да са спокойни. За детските градини са осигурени легла, гардеробчета. Изпълняват се всички препоръки на контролните органи. Направени са и срещи във връзка с подготовката на обществена поръчка за ремонта на помещенията и доставката на отоплителните инсталации. Целта е своевременно – от 15 септември, учебната година да бъде открита, а с началото на отоплителния сезон – и отоплението на учебните заведения, каза още К. Койчева.
Тя допълни, че се очаква заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. Ако държавата реагира по-експедитивно за възстановяване на щетите в детските заведения, няма да чакаме следващата учебна година, за да подготвим помещенията на първите етажи, увери още зам.-кметът. Тя допълни, че продължават да се получават дарения за детските заведения. Сега се очаква ново дарение от играчки.


 


Сходни връзки

НАВОДНЕНИТЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ В ДОБРИЧ ОТВАРЯТ ОТ СЕПТЕМВРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди