изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:04 EEST
Коалиция "Десните" се учреди и покани недоволни реформатори    
ПолитикаОстър опонент на БСП, ДПС и ГЕРБ и алтернатива на ставащото в Реформаторския блок. С такива заявки днес беше учредена коалиция "Десните". В нея влизат отделилата се от блока "Синьо единство" около бившия председател на СДС Надежда Нейнски, пренебрегнатите от реформаторите "Български демократически форум" (БДФ) и Единна народна партия, както и представители на опозицията в ДСБ срещу лидера на партията Радан Кънев – Илко Семерджиев, Деница Сачева и бившият ковчежник на формацията Юлиан Войнов.

На пресконференция в София председателят на "Синьо единство" Христо Панчугов обяви, че на десните избиратели не трябва да се предлага повече да гласуват за по-малкото зло или да изберат нещо, каквото и да е то, защото няма по-добро. "Днес полагаме началото на такова обединение на традиционната десница, каквото трябваше да се случи още преди година и половина", каза Панчугов, цитиран от пресцентъра на "Синьо единство", и добави, че "Десните" ще са десницата, която "няма нужда да обяснява себе си".

Центристкият завой на Реформаторския блок и съпротивата на части от него срещу този завой не поставят основите на едно стабилно бъдеще. Бих искал да призова всички хора, които се считат за десни и в рамките на СДС, и в рамките на ДСБ, да си направят труда да разберат какво предлагаме ние в "Десните", каза Панчугов.

"Винаги сме приемали хората в ДСБ – и ценностно, и идеологически, и биографично, като свързани с пътя на десницата в България. Реформаторският блок им предложи подмяната на един проект, който започна по съвсем различен начин в началото. Ние предлагаме алтернатива на случващото се в блока", продължи Панчугов и припомни, че "Синьо единство" е влязла в блока миналата година с настояването за обединяване на всички формации в една дясна партия. По думите му партията му била изгонена, но идеята вече среща и подкрепата на Гражданския съвет на блока.

След като в началото на седмицата лидерът на ДСБ Радан Кънев подаде оставка като говорител на блока, днес членове на Гражданския съвет го предложиха за председател и настояха за по-спешни действия за прерастването на блока в единен политически субект.

Жаклин Толева – председателят на БДФ, която миналата година се яви на предсрочните парламентарни избори в коалиция с ДСБ, постави за цел на новото обединение "съществуването на България като демократична, силна, национално отговорна държава в обединена Европа". Тя увери, че "Десните" поставят началото на единодействие на десницата, водена от бъдещето, а не от миналото, макар коалицията да припознава успехите на управленията на традиционната десница. А председателят на Единната народна партия Мария Капон определи "Десните" като остър опонент на БСП, ДПС и ГЕРБ. "Изправяме се срещу внушението, че единствената алтернатива в страната са БСП и ГЕРБ с техните патерици. Има и трети път", подчерта тя.

Преди две седмици БДФ и партията на Капон разпространиха съобщение, че работят по създаването на новата дясна коалиция, след като повече от година показват желание да се присъединят към Реформаторския блок, но не получават отговор.

"За нас политиката е професионално занимание. Ние смятаме, че е непрофесионално политическите партии да работят без идейна и ценностна платформа. Това позволява хората да следят дали тези партии следват принципите и ценностите си или променят мнението си по три пъти на ден", каза днес  бившият министър на здравеопазването в кабинета "Костов" Илко Семерджиев, който от месеци остро атакува Радан Кънев, че предава дясното.  http://www.dnevnik.bg
 


Сходни връзки

Коалиция "Десните" се учреди и покани недоволни реформатори | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди