изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:22 EET
ДЪРЖАВАТА ЩЕ УКРЕПИ БРЕГА В РАЙОНА НА КЪМПИНГ „ДОБРУДЖА“    
ЕкологияУкрепване на част от бреговата ивица на Черно море , източно на къмпинг „Добруджа“, в землището на град Шабла, е залегнало в инвестиционната програма на Министерството на регионалното развитие. Обектът засяга крайбрежна ивица, акваторията на Черно море, както и селскостопански, горски и ведомствен път. Предвижда се изграждане на три брегоукрепителни съоръжения.

Първото е с дължина 230 метра. То ще се състои от брегоукрепителна дамба, вълнобойна стена, стоманено бетонен парапет и  подпорни стени. Второто е с дължина 70 метра, като  там ще се изгради нисък  кей за малки плавателни съдове. Третото брегоукрепително съоръжение е напречно и ще е с дължина 70 метра.
Подробният устройствен план е свързан с изпълнението на брегоусрепване в района на къмпинг „Добруджа“ , включен в инвестиционната програма на Министерството на регионалното развитие. Предвижда се новият обект да продължи участък, който е изграден в периода 2001-2004 г.
Целта е да се укрепи бреговата ивица и да спрат процесите на абразия в района, да се увеличи крайбрежната  плажна ивица, да се възстановят ландшафтът и биоразнообразието в района, както и да се благоприятства развитието на туризма в района. 
Решението на РИОСВ- Варна е да не се извършва екологична оценка на подборния устройствен план за брегоукрепването в района на къмпинг „Добруджа“. НДТ


 


Сходни връзки

ДЪРЖАВАТА ЩЕ УКРЕПИ БРЕГА В РАЙОНА НА КЪМПИНГ „ДОБРУДЖА“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди