изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:54 EET
БЮЛЕТИН НА МВР    
НовиниБЮЛЕТИН НА МВР


София. 26-годишен софиянец попаднал в ареста за разпространение на наркотици. До задържането на дилъра се стигнало след получен във Второ РУ сигнал за мъж, разпространяващ наркотични вещества в столичния кв. „Връбница“. В хода на оперативно-издирвателните действия била установена самоличността му - П.Д. /26 г./, криминално проявен, последвало и задържането му с полицейска мярка за срок до 24 часа. След извършено претърсване в жилището му били намерени и иззети прахообразно вещество, растителна маса, две везни, три шишета „Толуол”, колба, мобилни телефони и лула, съдържаща растителна маса. Изготвената експертиза показала, че веществата са амфетамин и коноп. По случая било образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в Софийската градска прокуратура на П.Д. е повдигнато обвинение по смисъла на чл. 354 а от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка”.

Двама младежи се озовали в полицията за извършена кражба. Работата на криминалистите започнала, след като в началото на годината 24-годишен мъж се оплакал в районното управление, че от дома му в столичния квартал „Красно поляна” е извършена кражба. От жилището липсвали два преносими компютъра и телевизор. По случая било образувано досъдебно производство. След проведени оперативно-издирвателни действия в полицията били задържани  Н.Г. /18 г./, известен на полицията за грабеж, и С.А. /20 г./, и двамата от София. Откраднатите вещи били намерени и иззети. След доклад на материалите по случая в Софийската районна прокуратура са им повдигнати обвинения за извършено престъпление по чл. 194 от НК и наложени мерки за неотклонение „подписка”.

Варна. Наркотични вещества иззеха полицейски служители от двама 20-годишни. И.Й. от Русе и криминално проявеният и осъждан К.К. от Пазарджик били спрени за полицейска проверка вчера, около 15.00 часа, в черноморската столица. В хода й у двамата са намерени и иззети два найлонови плика, съдържащи суха тревиста маса, установена като марихуана с тегло от 32,70 г, и две пакетчета с бяло прахообразно вещество – 1,54 г амфетамин. По случая е образувано досъдебно производство.

Пловдив. Крадена земеделска продукция установили служители на РУ – Раковски. Вчера, около 12.20 часа,  на пътя между село Шишманци и Раковски, те спрели каруца, превозваща домати. В хода на проверката било установено, че управляващият животинския впряг 35-годишен жител на село Шешманци откраднал селскостопанската продукция от блок, фирмена собственост. По случая е образувана преписка. Работата на разследващите продължава за престъпление по чл. 194, ал. 1 от НК.

Служители на РУ – Асеновград иззеха контрабанден тютюн от 15-годишно момче. Тийнейджърът бил спрян за проверка вчера, около 17.20 часа, на кръстовището на улиците „Оборище“ и „Росица“ в града. В хода й полицаите установили у младежа 0,505 кг насипен тютюн без акцизен бандерол. Материалите по случая са докладвани в Районна прокуратура - Асеновград. Работата за престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК продължава.

На 11 август, около 10.10 часа, автопатрулен екип при РУ - Хисаря спрял за проверка лек автомобил  „Тойота Корола“, управляван от Й.К. /59 г./ от Пловдив. За извършено от него нарушение на ЗДвП служителите на реда му съставили акт за установено административно нарушение. Вместо да подпише документа обаче, мъжът разкъсал бланката и започнал да отправя обидни и нецензурни думи към  полицаите. За случая е уведомена Районна прокуратура – Пловдив. Образувано е досъдебно производство по чл. 325, ал. 1 от НК.

Акт за дребно хулиганство е съставен вчера на 63-годишния пловдивчанин Б.К. от служители на Второ РУ. Нарушавайки обществения ред и спокойствието на гражданите, мъжът се скарал и впоследствие сбил с водач на автобус от градския транспорт. С решение на Пловдивския районен съд  на Б.К. е наложено административно наказание задържане за пет денонощия в структурно звено на МВР.   

Враца. В 18.14 часа вчера в РУ – Враца постъпил сигнал за пострадал мъж в село Пудрия. Изпратените на място полицейски екипи установили, че 37-годишният местен жител има наранявания в коремната област, след като неизвестен произвел срещу него изстрел с газ-сигнален пистолет. Раненият  е настанен в болнично заведение във Враца. В резултат на незабавно проведените оперативно-издирвателни действия извършителят на деянието е установен и задържан. Срещу криминално проявения за измами врачанин П.Т. /41 г./ е образувано досъдебно производство.

Общо 2000 къса контрабандни цигари са иззети при инспекции в Бяла Слатина и село Нивянин. 1000 къса папироси без акцизен бандерол служителите на реда открили при извършена в Бяла Слатина проверка на лек автомобил „Фолксваген”, управляван от И.И. /21 г./ от село Търнава. Други 1000 къса безакцизни цигари полицаи конфискували от къщата на А.Г. /58 г./ в село Нивянин.

Благоевград. Досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК е образувано срещу С.Ч. /38 г./ от Петрич. При проверка в жилището му в града, извършена от служители на РУ – Петрич, са намерени и иззети около 1980 къса цигари без наличен задължителен бандеролен знак. С.Ч. е задържан за срок до 24 часа.

Плевен. В полицията в Червен бряг постъпил сигнал за забелязано на 10 август счупено стъкло на прозорец на училище в града. На място били изпратени екипи, които извършили оглед. Установено било, че е взломено стъкло на ПВЦ дограма на приземния етаж на сградата, а от стаята, в която се помещавало счетоводството, е открадната компютърна конфигурация. В резултат на проведените оперативни действия са установени извършителите – три местни момчета на 14, 13 и 12 години. Откраднатият компютър е предаден доброволно. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 3 от НК.

Търговище. Вчера, около 17.50 часа, на бул. “А. Стамболийски” в областния град за проверка бил спрян лек автомобил „Мерцедес” с транзитен регистрационен номер. В хода й полицейските служители установили, че колата е с регистрационни табели, предназначени за друго моторно превозно средство /престъпление по чл. 345 от НК/. Срещу шофиралия „Мерцедес“-а С.М. /26 г./ от търговищкото село Голямо Ново е образувано бързо производство.

 

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди