изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:48 EEST
НОВА ФАЗА НА ВОЙНАТА МЕЖДУ КОАЛИЦИЯТА САЩ-ЕС-УКРАЙНА СРЕЩУ РУСИЯ    
По света Парламентът на Украйна одобри на първо четене пакет с антируски санкции, който включва 29 мерки. В документа се казва, че мерките са като "ефективна реакция на потенциални заплахи от страна на Русия за националните интереси и сигурност." Европа получава около 15 на сто от своето потребление от природен газ от Русия. Балтийските държави, Финландия, България и Чешката република са зависими от руските доставки на сто процента.

Предложеният от правителството законопроект беше приет с 243 гласа „за”. Законопроектът, който включва и забрана за транзитно преминаване през Украйна, бе внесен миналата седмица от премиера на Украйна Арсений Яценюк.

В него влизат още 26 ограничения по отношение на Русия, но най-противоречива е забраната за пренос на енергия. Яценюк вече даде изявления, в които твърди, че по този начин страната щяла да спре зависимостта си по отношение на руския газ. В случая обаче ЕС може да се окаже сред най-тежко засегнатите от мерките. Европа получава около 15 на сто от своето потребление от природен газ от Русия. Балтийските държави, Финландия, България и Чешката република са зависими от руските доставки на сто процента, съобщава rt.com.

Герхард Ройс, главен изпълнителен директор на австрийската петролна и газова компания OMV, заяви, че идеята на Украйна да спре транзита на руски газ е нереалистичен сценарий.

Експерти предполагат, че прекратяването на доставките на газ през Украйна може да означава по-голяма подкрепа за "Южен поток".
Търсенето на алтернативни маршрути за руския газ може да даде тласък и на друг газопровод, заобикаляйки Украйна – "Северен поток". В момента той работи на половин капацитет и забраната за транзит на газ през Украйна може да се окаже катализатор и той да увеличи мощността си.

Украйна внася почти 50 процента от природния си газ от Русия, като през 2013 г. доставките са в размер на 27.7 милиарда кубически метра.

През юни "Газпром", националната газова компания на Русия, обяви, че спира доставките към Украйна заради "хронично" неплащане на газ за няколко милиарда долара, но ще продължи да превозва 180,0 милиарда кубически метра газ до Европа./  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

НОВА ФАЗА НА ВОЙНАТА МЕЖДУ КОАЛИЦИЯТА САЩ-ЕС-УКРАЙНА СРЕЩУ РУСИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди